Veel kijklustigen waren onder een heerlijke lentezon afgezakt naar de Beverse derby tussen Svelta Melsele en KSK Beveren. Bij Beveren ontbraken doelman Van Goethem en topschutter Volckerick maar mocht De Vos eindelijk de ziekenboeg verlaten.

De openingsfase was voor Beveren en Pauwels hield Van Osselaer tot tweemaal toe van een vroeg tegendoelpunt. Melsele zakte diep in en het was aan Beveren om het gaatje te vinden in de dubbele gordel. Het was ook kwestie van goed opletten voor de razendsnelle aanvallende spelers die het jeugdige Melsele al meermaals op de tegenaanval hebben doen juichen dit seizoen. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Beveren wanneer de bal vanop rechts tot bij Schelfhout werd gespeeld en hij fijn afwerkte. Even later werd de 0-2 afgekeurd voor buitenspel en zag het ernaar uit dat we met een 0-1 voorsprong de rust ingingen. Maar toen Jabot Huygens opzocht in de zestien meter oordeelde de scheidsrechter dat dit genoeg was om een strafschop te fluiten en kon Ahmed de 1-1 ruststand op het bord zetten.

De gelijkmaker net voor de rust gaf de thuisploeg energie en was er meermaals een goede Stef De Schepper nodig om de achterstand te vermijden. Beveren herstelde het evenwicht en kreeg terug meer vat op het balbezit maar vond moeilijk het gaatje in de goede organisatie van de thuisploeg. Door het zoeken naar de 1-2 werd de thuisploeg steeds gevaarlijker in de omschakeling maar ze vonden telkens Stef De Schepper op hun weg die fenomenaal stond te keepen. De Zenuwen en irritaties op het veld begonnen hun tol te eisen en na enkele opstootjes kon Roy Vermincksel zich niet meer bedwingen met een rode kaart tot gevolg. De net ingevallen Balogun moest zo opnieuw gewisseld worden en ligt hij opnieuw in de lappenmand. Na schitterende reddingen van beide doelmannen leek het een gelijkspel te worden. Maar diep in blessuretijd zette De Vos met een sublieme ingeving Sinnaeve alleen voor doel en die knalde de 1-2 voorbij Pauwels.

Dolle vreugde en ontlading na een lange reeks zonder winst! Op naar meer…

Opstelling Svelta Melsele: Pauwels ©, Stef Suy, Thomas Suy, De Vuyst, Ndiribe, Van Bergen (36’ Ahmed), Janssens (78’ Bosman), Dupont (73’ Boulayoune), Goossens (Jamie Vermincksel), Jabot, Roy Vermincksel.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Schelfhout, De Vos, Huygens, Aerts, Emiel De Schepper (79’ Balogun (89’ Van Vooren), Bultheel (70’ Dahmany), Sinnaeve.

Wedstrijdverloop

25’ 0-1 Schelfhout

28’ geel Bultheel

42’ 1-1 Ahmed (strafschop)

44’ geel Goossens

62’ geel De Pauw

63’ geel Van Lokeren, Jabot, Pauwels

86’ rood Roy Vermincksel

90+ 1-2 Sinnaeve