Zeveren Sportief uit Deinze was de tegenstander afgelopen weekend. De ploeg die al zeker was van degradatie staat bekend dit seizoen om voornamelijk punten te sprokkelen tegen ploegen uit de linker kolom dit seizoen. Beveren kon eindelijk opnieuw rekenen op Sinnaeve en Emiel De Schepper om zo hopelijk het tij te keren.

Zeveren zette een dubbel blok en het was aan Beveren om het te ontwrichten. De eerste grote mogelijkheid kwam op naam van Dahmany die na een knap samenspel zijn pegel op de onderkant van de lat zag belanden. De rebound kwam bij Van Osselaer maar zijn kopbal kon nog net van de lijn gehaald worden. Ook de vele hoekschoppen konden een uitstekende doelman Van Parys niet kloppen. Net voor de rust kon Beveren uitbreken na een stilstaande fase voor de bezoekers en bediende Schelfhout met een gemeten pas achteruit Van Osselaer voor de 1-0. Maar tot ieders ongeloof werd deze afgekeurd voor buitenspel zodat we met een 0-0 de rust ingingen.

Meer tempo van Beveren in de tweede helft die snel de voorsprong hoopte te forceren. Maar het Zeverse blok hield stand en klom bovendien op voorsprong. De bal geraakte niet weg na een stilstaand fase en viel pardoes voor de voeten van Van Kerrebroeck die de 0-1 op het bord zette. De opdracht werd in één klap een pak moeilijker voor geel-blauw waar bij elke voorzet, schot of poging een paars-wit lichaamsdeel tegen kwamen. Daarop volgde twee wedstrijdbepalende fases met een gemiste strafschop voor de bezoekers en de 1-1 van Schelfhout die weer voor vermeend buitenspel niet telde. Even later is het dan toch raak wanneer Van Osselaer zijn tegenstander Steyaert tot een eigen doelpunt dwingt. Maar na een slotoffensief bleef de 1-1 op het bord waarna de teleurstelling en ongeloof bij spelers en supporters enorm was.

Komend weekend staat de moeilijke derby tegen Svelta Melsele op het programma waar KSKB hopelijk opnieuw eens kan winnen na zes wedstrijden zonder…

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw (70’ Put), Van Lokeren ©, Van Osselaer, Dahmany (61’ Emiel De Schepper), Schelfhout, Huygens, Aerts, Volckerick, Bultheel (86’ Pepermans), Sinnaeve.

Opstelling Zeveren Sportief: Van Parys, Van Kerrebroeck, Steyaert, Vercruysse (90’ Vanhaelewyn, Van Praet, Giannaros, De Spiegelaere, Allesio De Ruyck, Goossens, Saho (81’ Giovane De Ruyck), Van Loock.

Wedstrijdverloop:

61’ 0-1 Van Kerrebroeck

73’ geel Volckerick

75’ geel Van Goethem

76’ gemiste strafschop Van Parys

82’ 1-1 eigen doelpunt Steyaert