Voorbeschouwing Sint-Gillis - Beveren

09.10.2016
Article 01 800x500 spelers kring team

Vanmiddag speelt YB SK Beveren de absolute topper van het weekend op bezoek bij KV Sint-Gillis. Dat betekent het nummer 1 tegen het nummer 3 en het duel tussen de enige ongeslagen ploegen uit onze reeks. Veel op het spel dus om 15u, wetende dat KSK Kieldrecht sinds gisteravond co-leider is.

YB SK Beveren bewees afgelopen weekend dat het genoeg mentale weerbaarheid heeft om zichzelf uit penibele situaties te knokken. Onze leeuwen kwamen zaterdagavond in de derby tegen Melsele op een 1-2 achterstand te staan net na de rust, maar maakten op enkele minuten tijd plots brandhout van de tegenstander en wonnen met ruime 5-2 cijfers. Alsof de wekker even afging en onze jongens plots beseften dat voor succes soms dat tikkeltje meer moet gebeuren. Gezien het feit dat de spelers van Svelta Melsele gisteravond nog maar eens bewezen dat ze een team zijn om rekening mee te houden (0-2 winst op Gerda) mag dat zeker en vast onder de categorie “indrukwekkend” worden geplaatst.

Een mooie eigenschap van onze spelersgroep dat herpakken, maar het gezegde leert ons dat voorkomen vaak beter is dan genezen. Niet elke ploeg zal onze club de mogelijkheid geven om een scheve situatie recht te zetten. Neem nu KSK Kieldrecht, dat zonder al te verfijnd voetbal wel even lekker een 15 op 15 heeft neergezet. Onze buren zijn de enige tegenstander op winafstand van onze leeuwen en het ziet ernaar uit dat zij de te kloppen ploeg zullen worden. De kracht ligt in een uitzonderlijk sterke organisatie en een stevige discipline, maar ook in enkele spelbepalende figuren als ex-KSK Beverenbelofte Hannes Ruymbeke en doelpuntenmachine Johan Onghena. Die laatste scoorde gisteren in een 4-0 zege tegen Belsele zijn tweede hattrick op rij en staat nu op 11 goals in 7 matchen: de man is een waar fenomeen in het provinciale voetbal.

Een gelijkaardig fenomeen loopt rond bij de tegenstander van vanmiddag. De 27-jarige Niels Cassiman scoorde dit seizoen al zes goals in evenveel wedstrijden en nette er vorig seizoen 38 in 27 matchen. Een man om rekening mee te houden dus en dat geldt ook voor de rest van het team dat door onze scouts beschreven wordt als “het op één na best voetballende team van onze reeks”. De ploeg uit Dendermonde heeft een uitstekende thuisreputatie en won op “’t Hoeksken” al zijn wedstrijden dit seizoen. Het schoof echter uit in twee schijnbaar makkelijkere uitmatchen op het veld van Belsele en Sint-Pauwels. Willen de Reds nog meedoen voor de eerste periodetitel, dan moet er gewonnen worden vandaag. Historisch gezien heeft Beveren alvast de statistieken mee: het won in het seizoen 2012-2013 met vermoedelijk nog geen 20% balbezit met 1-2 op het Hoeksken en plaatste zich daardoor zo goed als zeker voor de eindronde: de tijden zijn uiteraard drastisch veranderd.

Dat zijn uiteraard zorgen voor hen en niet voor ons. We moeten niet rond de pot draaien: dit Beveren heeft de potentie om elke wedstrijd te winnen en heeft voorlopig nog geen al te grote last van externe factoren als blessures en schorsingen. Onze leeuwen bulken van het vertrouwen na een fenomenale 18 op 18 en moeten straks uitgaan van de eigen sterkte. Dat er tegen een goed voetballende tegenstander wordt gespeeld hoeft dan zelfs geen nadeel te zijn. Allen op post dus voor volgende selectie aan het werk te zien:

1. Ziggy De Koster
2. Jan Vertenten
3. Jef Maes
4. Björn Moorthamer
5. Ivano Olivini
6. Melino Olivini
7. Roy Penneman
8. Jimmy Potithai
9. Timmy Schippers
10. Jonas Sinnaeve
11. Stef Suy
12. Thomas Suy
13. Diego Van Rumst
14. Kristof Van Rumst
15. Michiel Weyn

Geblesseerd: Sanne De Ridder (knie), Lenny Laureys (hand), Thomas Van Acker (knie), Tom Van Den Eede (buikspieren), Jochen Vergauwen (knie)

Adres: Hoeksken 2, 9200 Dendermonde
Datum: zondag 9 oktober om 15u
Toegangsticket: 5 euro

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama