In memoriam: Dirk De Koster

07.12.2016
Article 01 800x300 dirkdekoster

Gisteren vernamen wij het verschrikkelijke nieuws dat de heer Dirk De Koster is overleden. Het betekent niet enkel het verlies van de vader van onze doelman, maar ook van een trouwe en graag geziene fan van onze club.

Twee jaar geleden verscheen Dirk voor de eerste keer aan de bestuurstafel van Eskabee, zij aan zij van zijn toen nog minderjarige zoon Ziggy. De club was op zoek naar een nieuwe doelman en was meteen verkocht door het grote respect dat beide mannen toonden voor ons project. Tot op de dag van vandaag hebben beide partijen geen minuut spijt gehad voor deze keuze.

Want Dirk, Costello voor de vrienden, leek zich altijd goed te voelen op onze club. Altijd bereid voor een serieuze babbel, maar ook voor een mopje of voor plezier maken langs de lijn. In de meerderheid van de matchen en evenementen was Dirk altijd wel aanwezig om zijn zoon en de club te steunen en telkens opnieuw straalde de bonk van een man vriendelijkheid en respect uit.

De club en in het bijzonder ook de spelersgroep is zwaar aangedaan door dit verlies. Gisteren werd de training dan ook afgelast, maar kwamen de spelers samen om te koppen bij elkaar te steken en te reflecteren. We zullen er dan ook alles aan doen om Ziggy en zijn familie te steunen in deze gitzwarte tijden en zullen hem op het gepaste moment opvangen wanneer hij terugkeert om voetbal te spelen voor onze club.

De Gemeente Beveren heeft gisteren een groots man verloren en al zij die Dirk kenden zullen hem enorm hard missen! Moge zijn herinnering echter voor altijd de harten van de nabestaanden met liefde blijven vullen …

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama