Tom Van Britsom versterkt het Beverse middenveld

09.02.2017
Article 01 800x450 tom van britsom

YB SK Beveren maakt volop werk van zijn kern voor volgend seizoen en kan U opnieuw een nieuwkomer voorsteller. De polyvalente middenvelder Tom Van Britsom maakt de overstap van de Antwerpse Eerste Provincialer Verbroedering Zwijndrecht.

Burchtenaar Van Britsom speelde meer dan tien seizoenen bij de jeugd van Waaslandia en verhuisde als tiener naar KSK Beveren. Daar speelde hij een seizoen bij de U17 vooraleer te kiezen voor VW Hamme. Bij toenmalig tweedeklasser Hamme belandde Tom bij de beloften, waar hij twee jaar lang kapitein was en regelmatig meetrainde met het eerste elftal.

Nadat de middenvelder zijn universitaire studies aanvatte in Gent, koos hij voor het provinciale voetbal: hij speelde twee seizoenen voor KFC Evergem-Center en één voor FC Destelbergen, beiden destijds clubs uit de hoogste provinciale reeks. In 2011 volgde KJV Kruibeke en in 2012 Eendracht Opstal.

De afgelopen vier seizoenen was Van Britsom actief bij Verbroedering Zwijndrecht. In het seizoen 2014-2015 scoorde hij negen doelpunten en had hij zo een groot aandeel in de promotie van de club naar de hoogste provinciale reeks. Dit seizoen trof hij al drie keer raak in 19 matchen.

Naast actief voetballer is Van Britsom ook leraar LO (inclusief voetbal) op het KA Beveren, dus de Freethielzone terugvinden zal voor onze nieuwkomer alvast geen probleem zijn. Wij heten Tom van harte welkom bij de club en wensen hem veel succes toe voor het komende seizoen!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama