Eskabee op bezoek bij De Brug

15.03.2017
Article 01 800x500 goed doel

Afgelopen zaterdag ging een delegatie van spelers, trainers en bestuursleden de symbolische cheque overhandigen aan de organisatie die dit jaar werd uitgekozen als begunstigd goede doel voor onze Vlaaienslag.

Onze leden kozen dit jaar voor De Brug, een kruidenier in de Pareinlaan die kansarme gezinnen de kans geeft om kosteloos basisproducten te verwerven aan de hand van een maandelijks puntensysteem. De Brug maakt deel uit van vzw B-Asiel en werd in mei 2016 plechtig geopend door Schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester. Wegens de evolutie die De Brug op nog geen jaar tijd gekend heeft is iedere vorm van steun inmiddels meer dan nodig, zowel op het gebied van medewerkers als op financieel vlak. De som die Eskabee schenkt zal bijvoorbeeld deels gebruikt worden om automatische scanners aan te kopen, geen overbodige luxe in een kruidenier uiteraard.

De delegatie van Eskabee werd door verantwoordelijke Marc Van Raemdonck eerst grondig geinformeerd over de missie van De Brug en op welke manier die missie wordt verwezenlijkt. Daarna staken de spelers enkele uren zelf de handen uit de mouwen om 'shoppingadvies' te geven aan de klanten (niet alleen koekjes!) en de medewerkers van De Brug te helpen bij het aanvullen van de producten in de winkelrekken.

Eskabee dankt alvast alle medewerkers van De Brug voor de liefdevolle ontvangst en het werk dat zij leveren voor kansarme gezinnen in Beveren. Het sociale aspect van voetbal is én blijft een enorm belangrijke pijler voor onze club, een pijler die in de toekomst enkel nog zal worden uitgebreid. De club wenst ook de aanwezige spelers en trainers te bedanken voor hun enthousiaste medewerking op deze zaterdagochtend.

Meer informatie over De Brug vindt u hier. Bekijk hier ook een reportage van TV Oost over De Brug.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama