Welkom Djedje Prince Dahi!

27.03.2017
Article 01 800x400 djedje prince dahi

Een ietwat onverwachte en niet-alledaagse transfer werd afgelopen week afgesloten bij YB SK Beveren. De linksvoetige polyvalente speler Djedje Prince Dahi tekende een contract voor volgend seizoen. De Ivoriaan kan zowel centraal als op de flanken uit de voeten en dat zowel voor- als achteraan. Jay kreeg een overeenkomst aangeboden nadat hij enkele keren meetrainde en de trainersstaf overtuigde van zijn kunnen, vooral door zijn benijdenswaardige baltechniek.

Jay startte op zesjarige leeftijd zijn voetballoopbaan in de Ivoriaanse grootstad Abidjan, waar hij zich aansloot bij de Academie Jaguar, een project van de Franse coach Pascal Theault (36 jaar actief als speler, trainer en jeugdcoördinator bij SM Caen) en satellietploeg van ASEC Abidjan (bekend van de Beverse Ivorianen). In 2007 tekende de tiener een contract bij de Ivoriaanse derdeklasser Don Koff FC uit Attiegouakro. Na drie succesvolle jaren verzilverde Dahi in 2010 een transfer naar tweedeklasser EFYM, de academieclub van voormalig Ivoriaans bondscoach Yeo Martial.

Enkele jaren geleden verhuisde Jay naar België. Sinds 2015 komt hij uit voor vierdeprovincialer Hoogeinde, waar hij tot nu toe twaalf keer scoorde in 46 wedstrijden en grotendeels Amos Adde als trainer had. Wij heten onze nieuwe Ivoriaanse balgoochelaar alvast welkom op de Freethielvelden, een plek waar menig van zijn landgenoten ooit fenomenale dingen lieten zien!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama