Op de koffie bij Enfield Town FC

29.03.2017
Article 01 800x450 fans boot

Geen voetbal voor YB SK Beveren dit weekend, maar we brengen wel een bezoek aan onze vrienden van Enfield Town FC. Zaterdag 1 april maken liefst 52 Beveren-fans de verplaatsing naar Noord-Londen. Op het programma staat Enfield Town FC vs. Bognor Regis Town FC.

Enfield Town FC is reeds lange tijd geen onbekende meer voor YB SK Beveren en haar fans. De vriendschap startte op 27 juli 2013 toen YB SK Beveren de finale van de 'Supporters Direct Cup' betwistte in Enfield. Onze Leeuwen verloren dan wel met 8 - 2, maar de uitslag was van ondergeschikt belang. Een vriendschap was geboren!

Op 26 juli 2014 kwam Enfield Town FC afgezakt naar Beveren voor een vriendenmatch; onze Leeuwen deden het met een 0 - 4 verlies al iets beter dan het jaar voordien. Op 14 maart 2015 zakten ruim 50 Beveren-fans af naar Noord-Londen om er de wedstrijd Enfield Town FC vs. Leatherhead FC bij te wonen (3 - 1 winst voor de Towners) en op 20 maart 2016 brachten onze Engelse vrienden ons een tegenbezoek voor de thuismatch tegen FCH Sint-Pauwels (1 - 2 verlies).

Zowel Enfield Town FC als YB SK Beveren zijn pioniers van het fan-owned voetbal. ETFC was de allereerste Engelse fan-owned voetbalclub (gesticht in 2001), YB SK Beveren de eerste in België (°2011).

De 'Towners' staan momenteel op de zevende plaats met 63 punten uit 41 wedstrijden. De top 5 is nog haalbaar, maar dan kunnen ze zich geen misstappen meer veroorloven. De nummers 2 tot en met 5 spelen de eindronde voor promotie naar de 'Conference South' (de zesde afdeling). Een ander verhaal bij Bognor Regis Town FC. De voetbalclub uit het Zuid-Engelse kuststadje staat op de eerste plaats met 85 punten. Momenteel hebben ze 4 punten voorsprong op Havant & Waterlooville. Er zijn nog 5 matchen te spelen, maar mits winst nemen 'The Rocks' wel een optie op de titel en de bijhorende promotie. Een moeilijke match dus voor onze vrienden, maar het vertrouwen is er. En met de extra steun uit België! Wie weet!

De voetbaltrip werd georganiseerd door Beveren-supporters van het eerste uur Christoph Wauters en Mark Van de Lindeloof. We wensen hen alvast te bedanken!

Samenkomen doen we om 6.45 u aan Café Tipiek in de Kasteeldreef te Beveren. Vergeet zeker uw identiteitskaart niet. Mogen we jullie er ook nog aan herinneren dat Bengaals vuur en ander pyrotechnisch materiaal ten strengste verboden is in Engeland.

Tot zaterdag (voor de deelnemers)!

COYT

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama