Afscheid Ivano Olivini

30.03.2017
Article 01 800x295 ivano olivini

Het seizoen 2016-2017 nadert zijn einde en een nieuw spannend seizoen staat voor de deur. Dat betekent helaas ook dat we afscheid moeten nemen van enkele spelers die onze club zullen verlaten.

Een van hen is Ivano Olivini. De jongste van de broers Olivini speelde drie seizoenen op de Freethiel en heeft alvast een onuitwisbare stempel gedrukt op die periode. Een afscheid van een van de redders van Eskabee.

In het zwembad van Beveren tekende Ivano Olivini omtrent deze periode in 2014 een overeenkomst met onze club. Een symbolische plaats achteraf bekeken en een moedige keuze van Ivano die opteerde voor een half verzopen club, net gedegradeerd, zonder degelijke accommodatie, maar met een doel: timmeren aan de weg naar boven.

Al snel bleek dat Ivano de goede keuze had gemaakt: zijn presence op en naast het veld waren vanaf dag 1 een welgekomen toevoeging voor de jonge en gekraakte spelerskern. Net als de rest van de ploeggenoten werden fans en spelers terug een blok, met Ivano niet zelden de aanstoker van helse sferen in de kabine en kantine. Het was weer fijn een Beverenfan zijn!

Ook op het veld bleek Ivano een waardevolle pion centraal op het middenveld tot het noodlot toesloeg: na een vervelende botsing op het veld van Hoogeinde brak Olivini zijn scheenbeen. De pijnkreet, herinneren we ons, ging door merg en been maar de staande ovatie die onze middenvelder kreeg terwijl de ziekenwagen het veld betrad deed dat ook. De Eskabeeër in Ivano was geboren …

Met buitenaardse krachten keerde Olivini vervolgens veel sneller dan verwacht terug op het voetbalveld. Hij stond zijn ploegmaats bij in de lastige promotiestrijd waarin ze verwikkeld waren en was net op tijd terug om die promotie als speler zelf te vieren, onder meer met een doelpunt op het veld van Rupelmonde.

Het seizoen 2015-2016 bracht opnieuw een van de vele talenten van Ivano naar boven. Beveren, verwikkeld in een extrasportieve malaise door strubbelingen met reeksgenoten, moest het tij te zien keren op het veld en deed dat ook in een periode waarin op pure adrenaline en vastberadenheid tal van punten werden gepakt. Beveren verzekerde zich zo van een makkelijk behoud in Derde Provinciale en sleepte bijna een eindrondeticket in de wacht. Olivini werd gekoppeld aan Jochen Vergauwen in de spits en scoorde tien doelpunten, waaronder in de erg beladen match op Wachtebeke. Zijn uitbarsting na dat doelpunt hebben slechts weinigen gezien door het supportersverbod aan Beverse zijde, maar toonde nog maar eens aan hoe graag de man van Kallo zijn clubje wel niet zag. Als beloning voor zijn indrukwekkende transformatie werd Ivano ook verkozen tot Gouden Schoen door de Beverenfans.

Veel verwachtingen dus voor dit seizoen, maar een combinatie van factoren zorgden voor een persoonlijk teleurstellend seizoen voor Ivano die 20 matchen speelde, maar slechts kon rekenen op 5 basisplaatsen. Afgelopen weekend scoorde hij zijn eerste twee doelpunten in de thuiszege tegen Verrebroek. Zijn rol als sfeermaker in de kleedkamer heeft hij echter al die tijd gewoon behouden en laat die sfeer nu net een van de succesfactoren zijn binnen onze club.

Volgend seizoen zal Ivano uitkomen voor Branst, een club in de Derde Provinciale van het Antwerpse voetbal. Het is een afscheid met pijn in hart: een afscheid als speler wel te verstaan, want ongetwijfeld zien we Ivano nog talloze keren langs de kant als supporter. Alvast uitermate veel dank aan jou, Ivano Olivini, voor al de schitterende momenten die je ons gegeven hebt!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama