Jimmy Potithai bekroond tot Gouden Schoen 2017

25.05.2017
Article 01 800x500 gouden schoen

Afgelopen zaterdag vond in de kantine van YB SK Beveren het jaarlijks steakfestijn plaats. Meer dan 100 ingeschreven fans genoten van een lekkere maaltijd en de gezellige sfeer. Naar goede gewoonte werden er ook enkele mensen in de bloemetjes gezet voor hun verdiensten uit het afgelopen jaar.

De prijsuitreiking werd afgetrapt door bestuurslid Martine De Backer, verantwoordelijke voor de evenementen, die van de gelegenheid gebruik maakte om de medewerkers in de bloemetjes te zetten. Een dik verdiende attentie voor onze vele vrijwilligers die wekelijks klaar staan om de boel in goede banen te doen leiden!

Daarna werd onze jongste ploeg, de U-7, gehuldigd voor hun titel van afgelopen seizoen. De honneurs werden waargenomen door niemand minder dan co-trainer Michiel Weyn, die samen met Joni De Haes de kleine bengels onder zijn hoede nam. Verder werden ook Jonas De Backer en Mika Claessens naar voren geroepen om een attentie voor de U-17 ploeg in ontvangst te nemen.

De finale van de uitreiking werd uiteraard beheerst door de grote jongens van het eerste elftal. De eerste trofee, die van topschutter, werd overhandigd aan Jimmy Potithai. Onze flankaanvaller ramde er dit seizoen 15 tegen de netten, waaronder enkele pareltjes én het doelpunt tegen Belsele dat uiteindelijk de titel opleverde. Potithai ging in de eindstand Björn Moorthamer (15) en Melino Olivini (12) vooraf.

De trofee voor Meest Verdienstelijke Speler, uitgereikt door de technische staf, ging dit jaar naar een nieuwkomer. De van Melsele overgekomen Stef Suy drukte meteen zijn stempel op de spelersgroep zowel op als naast het veld en ging dus terecht met deze prijs naar huis. Stef draagt discipline hoog in het vaandel, maar biedt evenzeer een luisterend oor voor zijn ploegmaats die zich minder in hun sas voelen. Bovendien speelde Suy ook een prachtseizoen als verdedigende middenvelder waarin hij onder meer 7x scoorde. Jimmy Potithai legde beslag op de tweede plaats, nadat hij zijn team in een moeilijke periode uit het dal sleepte en dat als speler die nochtans zelf voor de winterstop te weinig aan spelen toekwam. De derde plaats was, eveneens volkomen terecht, voor Michiel Weyn. Bobby geldt al jaren als een clubspeler pur sang die nooit te beroerd is om een handje te helpen waar nodig, onder meer binnen onze jeugdwerking.

De Gouden Schoen 2017 ging dit seizoen echter volkomen terecht naar Jimmy Potithai. De Kruibekenaar won zo reeds voor de tweede keer in vijf seizoenen deze trofee. Opmerkelijk was dat hij zijn eerste won in het seizoen waarin Beveren degradeerde naar Vierde Provinciale. Het toont alvast de loyaliteit van Jimmy aan en de fierheid op zijn geelblauwe kleuren. De kentering voor Beveren en Jimmy kwam er ongetwijfeld op het veld van White Boys. Verlies op het sterke team van coach Bultheel had betekend dat Beveren zijn koppositie zou verliezen aan Sint-Gillis. Twee doelpunten van Potithai, waaronder een in de blessuretijd vanop 40 meter, zorgden echter voor hoop. De rest is geschiedenis: Beveren won zes keer op rij, maakte het af met een punt tegen Belsele en Potithai scoorde nog 9 goals in 7 matchen. En dan spreken we nog niet over de enorme werklust die Jimmy toonde in de afgelopen weken. Op de tweede plaats eindigde dit jaar Jef Maes, die kan terugblikken op een sterk debuutseizoen. Jef scoorde zes doelpunten, gaf een pak assists en was vooral voor de winterstop niet te stoppen op het Beverse middenveld. De pas vader geworden Rupelmondenaar koppelt techniek aan een over-mijn-lijkmentaliteit, iets wat de Beverensupporters uiteraard graag zien. De derde plaats werd gedeeld door Stef Suy en Roy Penneman. Die laatste speelde alles kapot op zijn linkerflank voor de winter, tot een ernstige blessure roet in het eten gooide. Roy revalideert nu en liet ons weten waarschijnlijk in de herfst van 2017 terug te kunnen voetballen.

Tenslotte ook nog een eervolle vermelding voor de benjamin van ons team, Diego Van Rumst, die naast een sterk seizoen als rechtsachter ook een erg sterke vlaaienverkoop liet optekenen. Van alle spelers verkocht Diego het meeste taarten voor het goede doel en daarvoor werd hij dan ook bedankt met een etentje voor twee: smakelijk!

Het steakfestijn betekende het einde van een spetterend 2016-2017, waarin de club haar wildste dromen wist waar te maken. Wij danken dan ook iedereen van harte voor deze wonderbaarlijke prestatie.

Volgende week komt onze vernieuwde spelersgroep alvast een eerste keer samen voor de infosessie met oog op het volgende seizoen. We kunnen u alvast verklappen dat de voorbereiding zal worden afgetrapt op zaterdag 15 juli met een zaterdagochtendtraining. De eerste oefenmatch volgt een week later in en tegen Veurne, waar onze spelers op stage zullen verblijven.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama