Bestel nu het boek Passie voor de Patiënt voor het goede doel!

17.07.2017
Article 01 800x1175 fietstocht

Onze bevriende voetbalauteur Raf Willems zet zich niet alleen in voor een betere voetbalwereld, maar strijdt ook actief tegen kanker. Daarom zal hij in augustus van zijn woonplaats Nijlen zich te fiets begeven naar het Nederlandse Baarn, zo'n 500 km verder. We laten hem zelf even aan het woord:

"Beste mensen,

Even voorstellen: Raf Willems (1960, Nijlen), auteur en voetbalschrijver. Sinds 2006 ook kankerpatiënt. Gehuwd met Leen Lambrechts. De dokters hadden mij opgegeven maar de Nederlandse oncoloog Manon Huizing (1964, Baarn) van UZ Antwerpen in Edegem redde mij het leven. Dat is kort samengevat mijn boodschap.

Hoewel ik vandaag ‘stabiel’ ben verklaard, is de botkanker nog steeds aanwezig. Ik schreef met Manon Huizing het boek Passie voor de patiënt. Werken met kanker (Willems Uitgevers juni 2017). Wist u dat 1 op de 3 Belgen en Nederlanders momenteel worden geconfronteerd met kanker? Haar motto: ‘Alles voor de patiënt.’ Ze tracht mensen te behandelen op invoelende en confronterende wijze. Dat betekent dat ze niemand wil achterlaten maar ook niemand in de waan laat. Tevens toetst ze haar kennis van het fenomeen kanker voortdurend aan de nieuwste wetenschappelijke evoluties. Mensen kunnen altijd een beroep doen op haar. In haar boek vertelt ze over haar werkmethodes en geeft ze een aantal tips om met de ziekte om te gaan. Vijftien van haar patiënten worden uitvoerig geportretteerd. Het is écht een boek over, voor en met de patiënt. Intussen sloeg het noodlot toe en kreeg dokter Huizing zelf de diagnose ‘borstkanker’. Ze vecht vandaag ook tegen deze levensbedreigende tegenstander.

De auteursrechten van het boek schenken we samen aan het Steunfonds MOCA: het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen. Ik tracht sinds 2007 in beweging te blijven en fiets daarom per dag 30 tot 50 kilometer op een elektrische fiets. Om dit project te steunen wil ik echter mijn grenzen verleggen en trachten 500 km in één week af te leggen. Hoe? Door in augustus 2017 van Nijlen via Antwerpen naar Baarn – de gemeente van Manon Huizing in de buurt van Hilversum – en terug te fietsen. En een ommetje te maken langs de woonplaatsen van de vijftien patiënten uit het boek.

Om dit tot een goed einde te brengen zoek ik ‘honderd vrienden’ (meer mag natuurlijk ook) die mij willen steunen door het boek aan te kopen en 25 euro te storten op rekening BE 80 3631 4841 3777 van Willems Uitgevers met vermelding ‘FIETSTOCHT RAF’. Of het bij mij thuis te kopen in Nijlen via e-mail: raf@willemsuitgevers.com. U steunt toch ook?

Alvast dank voor uw steun,
Raf Willems"

Intussen heeft de club YB SK Beveren zich al een exemplaar van het boek aangeschaft, maar zoals Raf zegt: hoe meer vrienden, hoe meer vreugd!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama