Zaterdag oefenmatch in Veurne

18.07.2017
Article 01 800x358 veurne

Op zaterdagmiddag 22 juli opent YB SK Beveren het toch wel speciale seizoen 2017-2018 op het kunstgrasveld van de stad Veurne. De match kadert in het oefenkamp van onze spelers in het nabijgelegen Oostduinkerke en zal plaats vinden om 16u. Het zal alvast een hoogdag worden voor ons bestuurslid Kris George, die sinds jaar en dag in Veurne woont en uiteraard een hand heeft in het treffen tussen beide clubs.

Nog geen 12.000 inwoners heeft Veurne, maar ze is wel een stad. Meer zelfs: tijdens de Eerste Wereldoorlog fungeerde Veurne zelfs als hoofdkwartier van het Belgische leger. De bekendste Veurnenaar is Will Tura en die leende zijn naam aan het voetbalcomplex van onze tegenstander van komende zaterdag.

Nee Veurne staat niet bekend om zijn voetbalgeschiedenis, maar heeft wel een ploeg om fier op te zijn. KSV Veurne vierde in 2013 namelijk zijn honderdste verjaardag en draagt het stamnummer 80. Desondanks speelde de club nooit in de nationale reeksen, misschien wel een gezonde en wijze keuze van de West-Vlamingen. In 2014 degradeerde KSV van Tweede naar Derde Provinciale en daarin werd het vorig seizoen 8ste.

Dit seizoen wenst de club dat stapje vooruit te zetten. Het behield het grootste deel van de kern en versterkte zich met enkele gerichte transfers. Het grootste gevaar loopt in de spits en heet Tim Vanhee: hij scoorde enkele seizoenen geleden nog de goals voor derdeklasser Coxyde. De laatste nieuwkomer van het team, Nils Sarrazyn, scoorde in 2013-2014 dan weer 3 doelpunten in 22 matchen voor KSV Roeselare in Tweede Nationale.

Beverse fans kunnen deze eerste oefenmatch gerust combineren met een familiedagje aan de Belgische Kust: zowel het strand van Koksijde als Plopsaland De Panne liggen nog geen 10 minuten verwijderd van het complex van onze gastheer die middag. Allen op post!

Locatie: Noordstraat 142, 8630 Veurne
Datum: 22 juli 2017, 16u00
Route: 138km vanuit Beveren via E17 en E40.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama