Wedstrijdverslag KSV Veurne - YB SK Beveren 3-3

25.07.2017
Article 01 800x450 veurne

YB SK Beveren startte de voorbereiding zoals afgelopen jaren met een heuse stage en dat op een echt strand in Oostduinkerke, de ideale manier dus voor spelers en trainers om elkaar beter te leren kennen. Het werd één groot succes, waarin al snel bleek dat er veel meer in onze vernieuwde spelersgroep zit dan enkel maar voetbaltalent.

Reeds vrijdagmiddag werd er verzameld in hotel De Peerdevisser, een knap complex gemaakt op maat van sportgroepen in het midden van Oostduinkerke. Er werd meteen getraind op het strand van de Noordzee, waar vele toeristen zich openlijk vragen konden stellen bij dat logo dat ze wel van ergens kenden en zich vergaapten aan de technische hoogstandjes tijdens het tennisvoetbal. De trainersstaf zag dat het goed was en liet na die eerste opwarming haar leeuwen los op het nachtleven van de badplaats, de ideale gelegenheid om de teamgeest aan te zwengelen. Het bleek een schot in de roos, waarbij jong- en oudgedienden zich meteen thuis voelden bij de nieuwe ploegmaats.

Met kleine oogjes verschenen alle spelers (netjes op tijd!) aan de ontbijttafel, waarna een zware ochtendloop in de duinen uitmondde in een Afrikaanse danssessie op de dijk van Koksijde. Allemaal leuk en wel uiteraard, maar er diende eveneens gevoetbald te worden zaterdagnamiddag. Tegenstander KSV Veurne verwachtte ons immers op haar recent aangelegd kunstgrasveld.

De danskunsten van vrijdagavond en zaterdagochtend eisten duidelijk hun tol voor de rust. Beveren bakte er, vooral in aanvallend opzicht, bitter weinig van en stelde de nochtans talrijk opgekomen fans enigszins teleur. De thuisploeg kwam op voorsprong via een discutabele strafschop, maar even later kreeg Beveren eveneens een lichte elfmeter cadeau die werd afgewerkt door Jochen Vergauwen. Diezelfde Vergauwen kreeg even later de enige mogelijkheid van de bezoekers voor de pauze, maar plaatste zijn lobbal naast doel. In het slotkwartier kreeg de Beverse verdediging een wel erg koude douche te verwerken met twee tegendoelpunten, nadat Veurne behendig de buitenspelval omzeilde.

Een eerste preek van het seizoen van Stefan Van Rumst en heel wat wissels brachten soelaas na de pauze. Beveren kampeerde zowat de ganse 45 minuten op de helft van de tegenstander en kreeg tal van kansen. De aansluitingstreffer kwam er na een knappe actie van Jay Dahi, waarna debutant Jasper Sulmon meteen kon scoren. Dahi werd enkele minuten later gevonden door Angelo Schippers, omspeelde de doelman maar kon net niet scoren door goed verdedigend werk. In de absolute slotfase scoorde Timmy Schippers op knappe wijze met zijn mindere rechtervoet de verdiende gelijkmaker. Feest bij de Beverse fans, die zo niet voor niks naar het verre West-Vlaanderen waren afgezakt!

De stage werd zondagochtend afgesloten met een rafting op volle en vooral ruwe zee. Het bleek voor velen een ware helletocht, maar wel eentje waarbij ze hun geklaag en misselijkheid konden delen met de ploegmaats. Ook dat is teambuilding …

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama