Wedstrijdverslag KSK Kieldrecht - YB SK Beveren 0-1

30.07.2017
Article 01 800x350 kieldrecht

Een bezoek aan de buren van KSK Kieldrecht bracht gisteravond een eerste zege van het seizoen op voor YB SK Beveren. Een goede tweede helft en een laat doelpunt van nieuwkomer Jay Dahi bleek daarvoor genoeg.

De trip naar de Kriekeputten vorig seizoen bracht het beste van Eskabee naar boven zowel op als naast het veld, dus was het een blij weerzien met de thuishaven van onze buren die het komende seizoen net dat tikkeltje beter wil doen in Derde Provinciale. De club van trainer Tony Pollet kon zijn kern praktisch integraal behouden, inclusief prijsschutter Onghena, en versterkte zich onder meer met doelman Wannes Van Dooren (Kemzeke) die in een nog niet zo gek ver verleden derde doelman was bij WB en zijn jeugdopleiding bij KSK Beveren kreeg.

Beveren heeft nog heel wat werk aan de winkel en tracht volop haar nieuwkomers te integreren. Dat werd duidelijk voor de rust, toen de thuisploeg (zoals steeds met veel overgave voetballend) het voortouw nam. Niet dat doelman Jan Vertenten bijster veel werk had, maar Kieldrecht kwam toch vaak gevaarlijk uit de hoek. Aan Beverse zijde konden we toch ook enkele snedige counters noteren, met bijna een prachtdoelpunt van Jay Dahi na een splijtende actie van Lenny Laureys tot gevolg. We gingen rusten met een 0-0 score.

Na de pauze kregen we een andere Beveren te zien. De bezoekers dicteerden nu het spel en kampeerden vaak op de speelhelft van de tegenstander. Invaller Tom Van Britsom knalde eerst een afvallende bal net naast en scoorde even later bijna via een lobbal, maar het was uitblinker Jay Dahi die uiteindelijk het enige doelpunt van de avond maakte na een knappe controle in de backlijn en dito afwerking.

Op basis van vooral de tweede helft een verdiende zege tegen een niet te onderschatten tegenstander, die dit seizoen niet ver van de prijzen zal eindigen. Volgende week kan u zich verwachten aan heel wat wedstrijden. Nu dinsdag bezoeken we het sterke KSV Bornem, de eerste club uit het nationaal voetbal die YB SK Beveren sinds haar herrijzenis zal bekampen, en tegelijkertijd ontvangt onze club thuis KOFC Rupelmonde in het teken van de Patrick Cup. Op woensdag volgt een verplaatsing naar HO Kalken, de kampioen uit Tweede Provinciale van vorig seizoen. Volgende week zondag trekken we naar Assenede voor de Hofman Cup.

Keuze genoeg dus voor de fans en hopelijk met velen op post!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama