Wedstrijdverslag FC Assenede - YB SK Beveren 0-0

08.08.2017
Article 01 800x450 assennede

Geen knalprestatie afgelopen zondag van onze leeuwen in de openingsmatch van de Hofman Cup, maar evenmin een verliespartij. Het punt op bezoek bij FC Assenede was dan ook billijk te noemen.

FC Assenede, sinds 2009 bevrijd van een fusie met Boekhoute, speelt dit seizoen opnieuw in Tweede Provinciale, nadat het vorig seizoen de eindronde won. In 2014 zakte de club naar Derde, maar met jongens uit de eigen streek werkte het aan een terugkeer naar Tweede Provinciale. Weinig bekende namen dan ook bij de thuisploeg, maar wel een stevig blok. Bij Beveren kregen we het debuut te zien van Nick Pieters, die met succes gerevalideerd is van een dijoperatie in het tussenseizoen.

Beveren en zondagmatchen, dat is en blijft een niet al te prettige combinatie, zo kunnen we ook vaststellen dit seizoen. Al kregen we zeker geen wanprestatie te zien van onze leeuwen, het was toch een van de minst flitsende prestaties van deze voorbereiding. De man die zich het meeste kon onderscheiden, was ongetwijfeld doelman Vertenten die enkele malen gepast moest tussenkomen bij de snelle uitbraken van de thuisploeg. Ook Beveren kreeg enkele grote kansen, maar faalde in de grote rechthoek dankzij enkele goede tussenkomsten van doelman en verdedigers.

In de tweede helft kregen we een gelijkaardig spelbeeld met kansen op en neer, maar uiteindelijk geen winnaar in het Van Hoorebekestadion (genoemd naar de lokale brouwerij die decennialang de club sponsorde). Beveren kon wel de strafschoppenserie op zijn conto schrijven en mocht al bij al met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Het haalde tenslotte een puntje op verplaatsing, en dat op een zeer klein en helaas ook slecht afgereden veld. Assenede bleek bovendien een erg stugge tegenstander, zoals we er veel gaan tegenkomen dit seizoen.

Door het verlengde bekeravontuur van Zelzate, zal er komende zondag niet gespeeld worden voor de Hofman Cup. Meer info mag u verwachten via onze site, net als andere wijzigingen in het oefenschema.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama