Vanavond Patrick Cup!

09.08.2017
Article 01 800x500 peter willems

Vanavond vindt de tweede speeldag van de Patrick Cup plaats. Beveren maakt de verplaatsing naar Sparta Waasmunster en gaat op zoek naar revanche na de zware 3-9 cijfers van vorige week.

Niet dat onze leeuwen veel te verwijten viel vorige week. De blessuregolf in de A-kern en vele afwezigheden in de B-kern zorgden ervoor dat Beveren met een zwaar vertimmerd en onervaren team aan de bak moest tegen KOFC Rupelmonde, dat quasi integraal op de mat kwam met zijn eerste elftal. De zware 0-7 cijfers bij de rust beloofden niet veel goeds, maar coach Peter Willems sprak zijn troepen toe bij de rust en kreeg meer structuur in zijn jonge elftal. Na de pauze kwamen onze jonge leeuwen dan ook als herboren uit de kleedkamers en scoorden ze drie doelpunten. Jochen Dalkowski, een pijlsnelle aanvaller die vorig seizoen nog bij Melsele voetbalde, scoorde de 1-7 en daarna was het tweemaal de beurt aan de bedrijvige Tijs Vertenten, de broer van en tot vorig seizoen nog een beloftevol scheidsrechter in de hogere provinciale reeksen. Uiteindelijk eindigde de partij op 3-9 en werd de schade, gezien de rampzalige eerste helft, nog beperkt.

Vanavond mag Peter alvast een betere uitslag verwachten, want in tegenstelling tot vorige week kan hij nu wel beschikken over enkele sterkhouders die afzakken uit het eerste elftal. Dit is de selectie:

1. Ziggy De Koster
2. Nick Laureys
3. Michiel Weyn
4. Jef Maes
5. Timmy Schippers
6. Jonas Blommaert
7. Christophe Van Gasse
8. Joni De Haes
9. Tijs Vertenten
10. Kobe Van Doorsselaere
11. Yannick Smet
12. Edmun Ndim
13. Maxim Delannoy
14. Glenn Sebrechts
15. Chau Bui Duc

Supporters uiteraard van harte welkom: het is de enige partij deze week van onze leeuwen!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama