Eskabee steunt vrijwilligerswerk in de Filipijnen!

14.08.2017
Article 01 800x800 goeddoel

Eskabee tracht al jaren haar sociale rol te benadrukken door het actief steunen van goede doelen in Beveren en omstreken. Ze doet dat door financiële giften, maar evenzeer door het verlenen van hulp ter plaatse. Deze maand ging onze club echter op de internationale toer, al zit er uiteraard een Bevers kantje aan het verhaal!

Supporter Jurgen Borremans en zijn verloofde van Filipijnse origine Joann, verrichten namelijk al jaren vrijwilligerswerk op de eilandstaat in het Verre Oosten, dat geboekt staat als een van de armste landen op Aarde.

Zo zorgen zij jaarlijks voor kerstcadeaus voor tientallen kinderen in een van de armste delen van het land. Tientallen mensen van bij ons zorgden ook dit jaar weer voor een fijne kerst voor de Filipijnse kinderen. De grootste kost ligt uiteraard in het verzenden van deze cadeaus naar de Filipijnen en daar heeft Eskabee deels aan bijgedragen, tot grote dank van Jurgen en Joann! Intussen zijn de vele geschenken verstuurd via LVM Cargo, een transportfirma op wie al jaren met succes beroep wordt gedaan.

In de toekomst wensen Jurgen en Joann hun goede werken enkel uit te breiden. Momenteel wordt al gewerkt aan de renovatie en opkuis van de vele basketpleintjes in het Filipijnse straatbeeld en er wordt ook volop gedacht aan het opstarten van een voetbalploeg. Eskabee Filipino, het klinkt als muziek in de oren!

Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte van de werkzaamheden van onze fans in de Filipijnen en wensen hen alvast veel succes toe!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama