Wedstrijdverslagen Branst / Zelzate

18.08.2017
Article 01 800x450 zelzate

Afgelopen dinsdag en woensdag speelden onze leeuwen twee oefenwedstrijden ter voorbereiding van het komende seizoen.

Op Moederdag zakte Beveren af naar Branst, deelgemeente van Bornem, waar de plaatselijke Derde Provincialer partij werd gegeven. Geen toevalligheid deze oefenpot want bij de club van trainer Andy Marin stonden er met Ennio Vandenplas en Ivano Olivini twee voormalige spelers van onze club in de basis.

We kregen een potje eenrichtingsvoetbal te zien voor de pauze, met Branst dat zeer behoudend en organisatorisch uit de hoek kwam en Beveren belette te voetballen. Nochtans kwamen de bezoekers enkele keren erg scherp uit de hoek met knappe aanvallende acties én kansen. Het kwam naar het einde van de eerste helft toe ook op voorsprong via een knappe afstandstreffer van Nick Pieters en mocht met een goed gevoel gaan rusten.

Het geduld dat Beveren toonde voor de rust werd om ongekende redenen overboord gegooid na de pauze. Slechte passing, slechte dekking en over het algemeen te weinig beleving zorgden ervoor dat Branst naar hartenlust kon beginnen counteren. En dat kunnen ze daar in Bornem maar al te goed met een zeer snel aanvallend compartiment om op te teren. Ziggy De Koster hield lange tijd zijn netten schoon met enkele knappe saves, maar uiteindelijk maakte Branst dan toch de verdiende gelijkmaker. In de absolute slotfase ging Beveren toch nog bijna met de zege lopen, maar Nick Pieters stuitte op een sterke doelman. 1-1 was dan ook een billijke uitslag.

Dat het beter zou moeten een dag later tegen KVV Zelzate was duidelijk. De titelkandidaat in Eerste Provinciale werd zondag uitgeschakeld in de Beker van België en trok dus met een quasi voltallig A-team naar Beveren. Bekende namen bij de bezoekers waren onder meer doelman Brent Van Steelant (KSK Beveren, RBC, WB, Temse), Nico Blondeel (Maldegem, Standaard Wetteren, Oudenaarde, Winkel), Quincy Rombaut (Evergem, Nieuwkerken, Harelbeke), kapitein Ennio Martens (Sint-Gillis-Waas), Nicolas Van Buyten (KSK Beveren, Temse), Tommy Jacobs (Gent-Zeehaven) en Tjorven Quintelier (Hamme).

De grootste naam van allen was uiteraard Anouar Bou-Sfia, toch wel een held van de Freethiel begin jaren 2000 als jeugdproduct die het schopte tot het eerste elftal. De Temsenaar speelde door allerhande blessures en hevige concurrentie van de Ivorianen slechts 37 matchen op het hoogste niveau, maar was een publiekslieveling door zijn overgave, gekoppeld aan techniek, op het Beverse middenveld. In zijn laatste seizoen bij Beveren mocht Bou-Sfia zelfs proeven van Europees voetbal met speelminuten tegen Benfica en op Heerenveen. Anouar speelde na Beveren maar liefst zeven seizoenen bij Red Star Waasland. Daarna volgde Sint-Gillis-Waas en sinds vorig seizoen Zelzate.

Bou-Sfia en co bleken vooral voor de pauze een maatje te groot voor Beveren, dat zich vooral moest beperken tot verdedigen. Maar, dat verdedigen is uiteraard van kapitaal belang: dankzij een solide organisatie, duelkracht en enkele individuele knalprestaties raakte Zelzate zeer moeilijk door het Beverse blok. Het creëerde al bij al weinig open kansen en wanneer het dat wel deed kwam doelman Vertenten goed tussen.

Terwijl iedereen verwachtte dat Beveren in de tweede helft onder de druk zou bezwijken, gebeurde dat niet. Integendeel, in de slotfase van de wedstrijd maakte Beveren zowaar aanspraak op de zege. Een doelpunt van Vergauwen werd om ongekende redenen afgekeurd, Van Steelant moest enkele malen scherp tussenkomen en tien minuten voor tijd kreeg Beveren een terechte strafschop. Potithai knalde echter onbesuisd over. Even later haalde de ingevallen Pieters uit en werd de rebound van Potithai van de lijn gered. In blessuretijd ging Zelzate op een diefje lopen met de zege: een misverstand in de verdediging deed Quintelier alleen op Vertenten afgaan. De voormalige tweede klassespeler geraakte in tweemaal voorbij de doelman en besliste zo de wedstrijd.

Geen zeges dus deze midweek, maar genoeg positieve punten om met een gerust gevoel de laatste rechte lijn naar de Poerdam in te zetten!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama