Terugblik laatste oefenweek

28.08.2017
Article 01 800x450 sint gillis waas

Met enige vertraging geven we u graag een verslag mee van de afgelopen week, waarin Beveren tot viermaal toe in actie kwam met op zijn minst gezegd “wisselend succes”.

Vorige week zondag mocht Beveren op bezoek gaan in het Maurice De Waelestadion van KSK Maldegem. Het stadion werd vernoemd naar de winnaar van de Ronde van Franrijk anno 1929, die ondanks een stevige griep de mooiste der wielerwedstrijden op zijn conto schreef dankzij de immense inspanningen van zijn ploegmakkers.

Dat heroïsche verhaal bracht onze leeuwen echter niet veel inspiratie, want we kregen een eerste collectieve wanprestatie van het seizoen te verwerken. Toegegeven: Maldegem is zeker geen malse tegenstander. De club werd vorig seizoen 12de (!) in Eerste Provinciale, maar degradeerde dankzij de zwakke prestaties van Oost-Vlaamse clubs in het nationale voetbal. Zelf voetbalde de thuisploeg twaalf jaar in het nationale voetbal met als hoogtepunt een zevende plaats in Derde Klasse tijdens het seizoen 2000-2001. Bekendste namen bij de club, naast de vele spelers die al seizoenenlang bij Maldegem spelen, waren Daniel Ternest (ex-Roeselare) en Sam Devinck (ex-Cercle Brugge en Dender). In het algemeen dus een ervaren en uitgekookte tegenstander, die zonder twijfel zich zal roeren in de titeldebatten van de Tweede Provinciale B.

Dat mocht echter geen excuus zijn voor Beveren, dat ook flink wat adelbrieven kan voorleggen, maar besloot die toch maar even op zak te houden. Een slechte eerste helft, waarin Beveren wel nog enkele kansen kon sprokkelen en ook kon scoren via Jonas Sinnaeve op voorzet van Nick Pieters, werd gevolgd door een erbarmelijke tweede helft. De eindbalans was zwaar: 5-1 voor de thuisploeg na doelpunten van Jonas Van Landschoot (hattrick), Ternest en Van Hulle.

Op dinsdag mochten de reserven van Peter Willems terug de wei in voor hun laatste wedstrijd in de Patrick Cup van het Waasland. Op een zeer slecht bespeelbaar veld (thuisploeg PDK werd hierbij alleszins niet bepaald geholpen door de gemeente Kruibeke in het tussenseizoen) speelden onze jonge leeuwen een uitstekende partij, zeker in vergelijking met het 0-2 verlies een week eerder tegen Zele. De doelpunten kwamen op naam van Tijs Vertenten, Jochen Dalkowski en tweemaal Christophe Van Gasse.

Op woensdag trok het eerste elftal naar Tweede Provincialer Sporting Burcht op zoek naar eerherstel. Het vond dat allerminst, al had het daar grotendeels zelf geen aandeel in. Na een minuut spelen verdiende de thuisclub al rood na een slag in het aangezicht. De scheidsrechter besloot alles met de mantel der liefde te bedekken, maar gaf twintig minuten later plots tweemaal rood aan Beveren. Meirsman (tackle) en Olivini (protest) mochten vroegtijdig gaan douchen. Een absurde beslissing van de plaatselijke referee die zijn beroep alvast geen eer aandeed. Uiteindelijk kon Beveren nog weinig gevaar brengen in een absolute “strontmatch” en werd het 2-0.

Gelukkig kon Beveren zijn week in schoonheid afsluiten met een thuismatch tegen Sporting Sint-Gillis-Waas, dat om ongekende redenen een veredeld B-elftal afvaardigde. Een zeer beloftevol elftal wel te verstaan met enkele bekende namen als Stany De Beule en voormalig jeugdinternational Ben Lardenoit (beiden ex-KSK Beveren), Dylan Macri (vorig seizoen nog bij de U19 van Anderlecht) en kapitein Daan Van Der Loo.

Na vier minuten zorgde De Graeve al voor paniek toen hij volledig ongedekt een hoekschop kon binnenwerken en zijn team een voorsprong bezorgde. Beveren herpakte zich echter erg goed en voetbalde plots vrank en vrij én bovendien met overtuiging en karakter. Nog voor de pauze stonden onze leeuwen terug op voorsprong. Nick Pieters krulde vanop afstand de gelijkmaker in de linkerbenedenhoek, miste daarna een strafschop en liet een tweede strafschop dan maar aan Thomas Suy die wel trefzeker was vanop elf meter.

Intussen was Sint-Gillis-Waas ook al (terecht) tot tien herleid na het neerhalen van de doorgebroken Jef Maes en kreeg Beveren nog meer ruimte. Jasper Sulmon torende alweer boven iedereen uit op hoekschop en kopte de 3-1 binnen. Invaller Tom Van Britsom zette dan weer Nick Pieters tweemaal alleen voor doel, een positie waarin je de kwieke spits best als tegenstander niet kan plaatsen. 5-1 was dan ook het verdict en dus een geruststellende score met het oog op volgende week.

Een slopende voorbereiding is eindelijk afgelopen. Conclusies nemen is alvast moeilijk. Knappe prestaties werd afgewisseld met zwakke tot erbarmelijke schouwspellen. Fysiek en matchritme zullen onze leeuwen echter niet ontberen en dat zal nog van pas komen dit seizoen, al is de blessureboeg alweer flink gevuld. De teamspirit zit nog steeds bijzonder goed. En als er wordt afgewerkt als afgelopen zaterdag gaan we nog spektakel zien, te beginnen binnen vijf dagen in de Poerdam van Haasdonk.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama