Samenwerking met hoofdtrainer Stefan Van Rumst beëindigd

23.10.2017

Het bestuur van YB SK Beveren heeft vandaag beslist om de samenwerking met hoofdtrainer Stefan Van Rumst te beëindigen.

Het bestuur is ten zeerste teleurgesteld in de resultaten van het eerste elftal. 9 punten op 24 valt dan ook niet binnen de ambities van onze club. De bijna beschamende prestatie van onze spelers gisteren op het veld van hekkensluiter Zaffelare doet dan ook besluiten dat Stefan Van Rumst niet langer het tij zal kunnen doen keren.

Het bestuur wenst te benadrukken dat deze beslissing haar bijzonder moeilijk valt. YB SK Beveren heeft enorm veel te danken aan Stefan Van Rumst die sinds zijn aanstelling in 2014 gezorgd heeft voor twee promoties, waaronder één via de titel in Derde Provinciale. Stefan’s inzet en respect voor de club was steeds immens groot, zowel op als naast het veld. Zowel de persoon als de trainer Stefan Van Rumst verdienen dan ook het grootste respect. Hij heeft YB SK Beveren terug mee op de kaart gezet, zoveel mag duidelijk zijn, en dat in vaak zeer moeilijke omstandigheden.

Het bestuur bevestigt langs deze weg ook nog steeds het volste vertrouwen te hebben in de integrale spelerskern en verwacht van hen een duidelijke reactie op het veld. Wij vragen dan ook onze fans om de spelers te blijven steunen, zoals dat trouwens het hele seizoen al het geval is.

De club zal nu op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze zo spoedig mogelijk bekend te maken. In tussentijd zullen Thomas Van Acker en Steven De Leenheer de trainingen leiden.

Met sportieve groeten,

Het bestuur van YB SK Beveren.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama