Overlijdensberichten

18.01.2018

In de afgelopen weken en maanden overleden enkele mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan de roemrijke geschiedenis van KSK Beveren.

Op 5 november 2017 overleed in Zwijndrecht op 85-jarige leeftijd de heer Paul Van Kemseke. Paul debuteerde in 1952 als 19-jarige in het eerste elftal van SK Beveren, dat destijds in derde nationale speelde. Een jaar later maakte hij deel uit van het team dat voor de allereerste keer mocht aantreden in de Beker van België tegen het grote Racing Mechelen. In 1957 werd hij clubtopschutter in derde klasse. Van Kemseke speelde uiteindelijk negen seizoenen bij Beveren, waarna hij terugkeerde naar Sparta Zwijndrecht. Paul Van Kemseke was een prominent man in Zwijndrecht: hij was jarenlang voorzitter van voetbalclub Sparta en bovendien zaakvoerder van de intussen ter ziele gegane Brouwerij Sint-Anna.

Op 21 november 2017 overleed op 94-jarige leeftijd de heer Kamiel Van Dam. Naast een fervent supporter van SK Beveren was Kamiel ook een begiftigd lokaal journalist die met volle passie schreef over zijn favoriete voetbalclub. Zo was hij een van de vaste redacteurs van het “Geel Blauw SK Beveren Magazine”, het enige fanzine dat ooit bestond voor onze club. Tussen augustus 1979 en april 1982 gaf Drukkerij De Cuyper uit Zele 52 prachtige nummers uit van dit fanzine, dat geldt als een waar collectorsitem voor de geelblauwe verzamelaars.

Op 7 januari 2018 overleed te Melsele op 72-jarige leeftijd de heer Roland Matthynssens. Roland, geboren en getogen Beverenaar, maakte deel uit van de gouden lichting van SK Beveren aan de zijde van onder meer Wilfried Van Moer, Jean Janssens en Freddy Buyl. Hij debuteerde in maart 1963 als 17-jarige in het eerste elftal tegen Vorst en scoorde enkele weken later zijn eerste doelpunt op het veld van Rupel. Beveren werd dat seizoen kampioen in Bevordering en Roland scoorde drie doelpunten in zijn eerste vier wedstrijden voor de club. Ook in derde klasse kwam Matthynssens 26 keer uit voor de club en scoorde hij daarin 6 doelpunten. Verdere hoogtepunten omvatten onder meer zijn twee doelpunten op het Paastornooi van Gerda tegen toenmalig rivaal Sint-Gillis-Waas en het winnende doelpunt in de Beker van België op Patro Eisden (4-5). In 1965 werd Roland twee jaar uitgeleend aan toenmalig eerste provincialer Gerda Sint-Niklaas. In 1967 kwam hij verrassend terug naar het naar eerste klasse gepromoveerde SK Beveren en speelde uiteindelijk vier eerste klassematchen voor SKB (tegen Lierse, Sint-Truiden, Antwerp en Waregem). In 1968 verliet hij definitief de Freethiel en zette zijn loopbaan verder bij Gerda.

Op 15 januari 2018 overleed te Kallo de heer Luc Van De Wiele op de veel te jonge leeftijd van 53 jaar na een arbeidsongeval. Van De Wiele was in het verleden onder meer enkele jaren jeugdtrainer bij KSK Beveren. Zoon Jens speelt centraal achteraan bij onze reeksgenoot Herleving Sinaai.

YB SK Beveren wenst dan ook langs deze weg haar steun te betuigen aan de nabestaanden en in het bijzonder ook aan Jens en de ganse club Sinaai.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama