Welkom Yves Van Lokeren

25.01.2018
Article 01 400x400 van lokeren

YB SK Beveren slaagde er afgelopen week in om een extra sterkhouder met het oog op volgend seizoen vast te leggen. De 29-jarige Yves Van Lokeren komt over van reeksgenoot Sinaai.

Zijn naam heeft hij misschien niet mee (konden we niet laten schieten), maar zijn voeten alleszins wel. De polyvalente middenvelder geldt als een van de blikvangers uit onze reeks, getuige daarvan nog zijn beide prachtdoelpunten in november in de 3-1 thuiszege van Sinaai tegen onze leeuwen.

Yves kreeg zijn jeugdopleiding bij KFC Vrasene, KSK Beveren en FCN Sint-Niklaas. Op amper 16-jarige leeftijd mocht Van Lokeren debuteren in Derde Nationale voor het voormalige Nieuwkerken, waar hij uiteindelijk 16 keer voor in actie zou komen. In januari 2007 werd hij uitgeleend aan vierde nationaler Sint-Gillis-Waas (3 goals in 14 wedstrijden), waarna een definitieve overgang naar het ambiteuze Racing Gent volgde. Na twee seizoenen in de Leiestad, verhuisde Yves in 2009 terug naar KFC Vrasene, destijds in Bevordering uitkomend.

Flink wat blessurelast noopte Yves uiteindelijk tot provinciaal voetbal na meer dan 70 matchen in het nationale voetbal. Sinds 2010 speelde hij telkens een seizoen voor achtereenvolgens Bazel, Haasdonk en Sint-Pauwels vooraleer zich te storten in het succesverhaal van Herleving Sinaai. In de afgelopen vijf seizoenen won Van Lokeren daar de titel in Derde Provinciale en bovendien werd ook driemaal op rij de eindronde gehaald in Tweede Provinciale.

Wij heten Yves van harte welkom op de Freethiel en wensen hem veel succes toe in deze nieuwe uitdaging!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama