Welkom Ruben Smet

05.02.2018
Article 01 600x400 speler4

Doelman Ruben Smet zal volgend seizoen uitkomen voor YB SK Beveren. Beide partijen bereikten daarover afgelopen week een akkoord.

Ruben is nog steeds slechts 27 jaar oud, maar de Beverenaar heeft er al een mooie loopbaan opzitten. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Svelta Melsele, KSK Beveren en FCN Sint-Niklaas. In Nieuwkerken werd Smet in 2008 tweede doelman in Derde Klasse. Van de Meesterstraat ging het naar KSV Temse, waar Ruben doorbrak als eerste doelman in 2010.

Zijn meest memorabele periode beleefde Smet ongetwijfeld bij derdeklasser Rupel-Boom waar hij vast onder de lat stond tussen 2011 en 2013. Op woensdag 26 oktober 2011 zorgde Rupel-Boom met Ruben in doel immers voor een van de grootste stunts uit de geschiedenis van de Beker van België: het klopte Anderlecht in het Astridpark met 1-2 en mocht verder bekeren. In 2013 werd Smet profspeler bij de Nederlandse tweedeklasser Den Bosch, waar hij echter door een blessure weinig in actie kwam. In 2014 keerde hij terug naar België en was hij sindsdien actief bij Beerschot-Wilrijk, Berchem Sport en Vosselaar VV.

Ruben wil nu na enkele jaren met vervelend blessureleed het voetbalplezier terugvinden op de Freethiel, waar het voor hem allemaal begon. Wij heten hem dan ook van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes toe!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama