Welkom Anouar Bou-Sfia

21.04.2018
Article 01 800x400 bousfia

YB SK Beveren bereikte afgelopen week een akkoord met middenvelder Anouar Bou-Sfia. De 35-jarige Temsenaar zal voor de nodige kwaliteit en ervaring moeten zorgen om onze club meteen terug naar betere regionen te loodsen.

Voor Anouar Bou-Sfia wordt het een terugkeer naar het oude nest. Hij startte zijn loopbaan als youngster bij KSV Temse, maar werd al zeer snel weggeplukt door KSK Beveren. Als 17-jarige debuteerde Bou-Sfia in het eerste elftal van de club, die net was overgenomen door Jean-Marc Guillou. Hij speelde 17 competitiewedstrijden in zijn debuutseizoen aan de zijde van onder meer Yaya Touré en Gilles Yapi Yapo en stond ook 90 minuten in de basis in de nipt verloren bekermatch op Club Brugge. De volledige doorbraak van Anouar werd helaas verstoord door verschillende blessures. Zijn laatste seizoen op de Freethiel, 2004-2005, leverden Bou-Sfia wel zijn enige Europese speelminuten op met een invalbeurt tegen het legendarische Benfica.

Op zoek naar meer speelminuten vertrok Bou-Sfia in de zomer van 2005 naar de buren van Red Star Waasland. Maar liefst 7 seizoenen en 145 matchen speelde Anouar in tweede nationale voor de rood-gelen, waar hij een belangrijke rol speelde in de opgang van Red Star. In 2012 volgde een overstap naar Sint-Gillis-Waas, toen in 1ste Provinciale spelend. In 2013 werd hij met de club kampioen en werd opnieuw gepromoveerd naar Bevordering. Uiteindelijk zou Bou-Sfia meer dan 100 wedstrijden spelen in de Houtvoortstraat. In 2016 trok de middenvelder naar de ambitieuze 1ste provincialer Zelzate, waarvan hij in oktober 2017 afscheid nam.

YB SK Beveren zal de kwaliteiten van Anouar, alsook zijn ruime ervaring goed kunnen gebruiken zowel op als naast het veld. Wij heten hem dan ook van harte welkom bij onze club en bedanken hem voor het vertrouwen!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama