Welkom Tim Renier

27.04.2018
Article 01 800x700 tim renier

YB SK Beveren bereikte afgelopen week een akkoord met de 32-jarige doelman Tim Renier voor volgend seizoen.

Met Tim Renier haalt onze club flink wat ervaring en kwaliteit in huis: de Beverenaar speelde meer dan 200 wedstrijden in de nationale afdelingen voor Sint-Gillis-Waas en Temse.

Tim kreeg zijn opleiding bij Svelta Melsele en KSK Beveren, vooraleer in 2004 te vertrekken naar tweedeklasser Red Star Waasland waar hij beloftendoelman werd en zijn eerste stappen zette in het eerste elftal. In 2006 koos Renier voor Sporting Sint-Gillis-Waas, waar hij vijf seizoenen lang onder de lat stond en onder meer de titel mocht vieren in Eerste Provinciale.

De prestaties van Renier werden opgemerkt en in 2011 verzilverde de doelman een transfer naar KSV Temse. Zes jaar lang was Renier een vaste waarde bij Temse, steevast een subtopper in 3de Nationale. Opvallend feit: de doelman (en ook kapitein van het elftal) scoorde 15 doelpunten voor zijn club als vaste strafschopnemer, waaronder 7 tijdens het seizoen 12-13 (ongetwijfeld een nationaal record). Nadat zijn contract in 2017 niet werd verlengd, opteerde Tim voor een sabbatjaar om er volgend seizoen vol terug tegen aan te gaan in een nieuw avontuur bij onze club!

YB SK Beveren heet Tim van harte welkom bij onze club en dankt hem voor het vertrouwen!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama