Wedstrijdverslag FCH Sint-Pauwels - YB SK Beveren

30.07.2018
Article 01 800x500 cup

In een weinig begeesterende wedstrijd trok YB SK Beveren gisteren aan het kortste eind op het veld van Herleving Sint-Pauwels. Gezien het spelbeeld was dat wel erg zuur voor de bezoekers.

Na een viertal trainingen in de verzengende hitte van de afgelopen weken, mocht Beveren voor het eerst de wei in voor de heenmatch van de eerste ronde van de Hofman Cup. Een wei, dat is een omschrijving die wel kon tellen: door de droogte zag de thuisploeg zich genoodzaakt om het gras niet af te rijden en zagen we een wedstrijd in savanne-achtige omstandigheden. Beveren trok meteen het balbezit naar zich toe en dat zou zowat het spelbeeld van de ganse wedstrijd worden. Sint-Pauwels kreeg één dot van een mogelijkheid na balverlies op het Beverse middenveld, maar Jasper Sulmon gooide zich met lijf en leden voor de bal om de meubelen te redden. Daarna was het Beveren dat kansen begon te creëren, zonder echter voldoende door te drukken. Nick Pieters draaide zich twee keer behendig voorbij zijn tegenstander, maar vond ook tweemaal de jonge maar sterk keepende Simon Braem op zijn weg. Pogingen van nieuwkomers Vermeire en Demeuricy belandden dan weer niet in het kader. 0-0 bij de rust.

Heel wat veranderingen na de pauze bij Beveren, zowel qua wissels als posities, maar nog steeds hetzelfde spelbeeld. Onze leeuwen gingen nog nadrukkelijker op zoek naar een verdiend doelpunt. De snelle Lerbi Torfs was een constante gesel op de linkerflank, maar stuitte telkens op doelman Braem of een broodnodige tackle. Segers probeerde het vanop afstand en schoot naast, terwijl de bedrijvige Schelfhout ruimte kreeg vanop afstand maar te zwak op doel schoot. De allergrootste kans was voor Johan Segers, maar zijn kopbal zoefde rakelings naast de paal. In zowat de ganse tweede helft was Sint-Pauwels niet over de helft van de bezoekers geraakt, maar toch hield het de punten thuis. Een zoveelste bijna wanhopige poging tot uitverdedigen belandde wel erg ver, doelman Demunck en zijn verdedigers werden verrast door de bal die weigerde door te rollen op het lange gras en de opportunistische Benali was er als de kippen bij om zonder twijfel zijn makkelijkste doelpunt van het seizoen in een lege goal te trappen. Het pijnlijke moment werd afgesloten met een laatste fluitsignaal, waardoor Beveren komende zondag al vol aan de bak moet, wil het verder bekeren.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama