Eskabee 1935 en Auti-voetbalclub U-Nited slaan de handen in elkaar.

31.07.2018
Article 01 800x500 samenwerking

Wat als twee ploegen willen samenwerken, maar toch hun eigenheid willen bewaren?

Wel, dat kan.

De vzw Eskabee 1935 zag in 2011 het levenslicht en startte in datzelfde jaar haar voetbalactiviteiten in Vierde Provinciale met de oprichting van Yellow Blue Supporterskring Beveren. De vereniging heeft vier pijlers waarop zij steunt. Ten eerste wil zij de rijke geschiedenis van tweevoudig landskampioen KSK Beveren eren, herdenken en herlanceren. In de tweede plaats wil zij daarom ook op sportief vlak successen bereiken en terugkeren naar het nationale voetbal. De derde pijler is van kapitaal belang: de club wordt volledig bestuurd door haar leden (de supporters) en is daarmee uniek in België. Tenslotte draagt Eskabee de sociale kracht van voetbal hoog in het voetbal en wenst zij zo veel mogelijk lokale sociale projecten te ondersteunen.

Auti-voetbalclub U-Nited vzw startte in 2010 in Tielrode vanuit ouders die kinderen wilden laten genieten van het spelletje voetbal, met trainingen op maat van hun kinderen mét autisme. Intussen werd de club geofficialiseerd in een vzw en groeide de club. De jongeren zijn er nog steeds, met velen. Hun extra hersenkronkel wordt omschreven als ‘autismespectrumstoornissen, dyspraxie, ADHD of...’ maar is tijdens het spel van ondergeschikt belang. De aanpak van de training is specifiek, de jongeren zijn gewoon jongeren die willen shotten. Vanaf het begin is de club gegroeid vanuit de samenhorigheid van ouders en sympathisanten, die tot vandaag de club mee helpen dragen langs de zijlijn, als begeleider tijdens de training of op bestuursniveau.

Vzw Eskabee 1935 en Auti-voetbalclub U-Nited vzw slaan de handen organisatorisch en administratief in elkaar.

De jeugdploegen van YB SK Beveren trainen en spelen in het Doornpark 98 te Beveren. U-Nited zal ook op deze locatie trainen, telkens op vrijdagavond.

Administratief zal U-Nited te vinden zijn bij de voetbalbond onder hetzelfde stamboeknummer als YB SK Beveren.

En dan toch apart?

Zowel YB SK Beveren als Auti-voetbalclub U-Nited vzw hebben in het verleden hun best gedaan om hun eigenheid op te bouwen, elk gericht naar hun doelgroep én aan hand van hun achterban. Dat blijven beide clubs gewoon verder doen. Sportief willen beide clubs het beste voor hun spelers. Beide clubs zullen elkaar dan ook op de hoogte stellen van allerlei gebeurtenissen en in de mate van het mogelijke met een warm hart voor elkaar zorgen.

Gemeend?

Absoluut! Als één van de eersten in het voetballandschap, zetten wij onze overeenkomst zelfs op papier. Geen gentleman’s agreement tussen een aantal mensen die elkaar goed kennen, wel een echt contract tussen clubs, die voor beiden houvast geeft voor de toekomst.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama