Wedstrijdverslag YB SK Beveren - K Sparta Waasmunster

02.08.2018
Article 01 800x450 waasmunster

Gisteren werkte YB SK Beveren zijn eerste wedstrijd af in de Beker van het Waasland. Er werd met 9-1 gewonnen van het beloftenelftal van eerste provincialer Sparta Waasmunster.

Beveren speelt, net als de meeste andere ploegen, meestal de Beker van het Waasland met haar beloften. Maar, gezien de terugkeer van enkele spelers uit vakantie en de afgelasting van de oefenwedstrijd tegen Kieldrecht vorige week, werd gekozen om het eerste elftal wedstrijdritme op te laten doen.

Die keuze leverde gisteravond een doelpuntenfestival op tussen een opvallend gretig en creatief Beveren en een erg jong Sparta dat zich enkel kon focussen op de schade beperken. Het bilan werd uiteindelijk 9-1 na doelpunten van Jens Demeuricy (viermaal), Jimmy Potithai (tweemaal), Mathias Vermeire (tweemaal) en Johan Segers.

De grote moraal van het verhaal gisteren werd echter niet op het veld teruggevonden, maar achter de coulissen. Door gebrekkige communicatie werd onze club gedwongen om uit te wijken naar een ander speelveld en dat op de dag van de wedstrijd zelf. Gisteren werd echter bewezen dat we ook goede vrienden hebben in het voetbal. KSK Kieldrecht ontving ons met open armen, moest daarvoor zelf haar planning bijsturen en redde onze club zo van een beschamend forfait. Wij danken dan ook nogmaals onze roodwitte buren en wensen hen bijzonder veel succes toe in Tweede Provinciale!

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama