Wedstrijdverslag YB SK Beveren - FCH Sint-Pauwels

08.08.2018
Article 01 800x450 sintpauwels

Met een keurige 3-0 thuiszege tegen Sint-Pauwels veegden onze leeuwen afgelopen zondag een 1-0 achterstand uit de heenmatch van tafel. Zo bekert onze club nog minstens een ronde verder in de Hofman Cup.

Weinig leuke factoren voor een geslaagde oefenwedstrijd afgelopen weekend: een verzengende hitte en veel te hoog gras deden dan ook het ergste vermoeden voor de partij tussen twee reeksgenoten voor het komende seizoen.

Maar, beide ploegen slaagden er toch in om de aanwezige fans een fijne voetbalmiddag voor te schotelen. Beveren klaarde de klus grotendeels voor de pauze. Na enkele vloeiende aanvalsgolven was het Mathias Vermeire die de eerste kans kreeg voorgeschoteld, maar de nieuwkomer plaatste zijn lobbal net over doel. Een gelijkaardige fase leverde op het halfuur wel een doelpunt op: Mats Oostvogels werd alleen voor doel gezet en de middenvelder schoot als een volleerde spits zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. Aan de overkant werd de debuterende doelman Merckx weinig aan het werk gezet, maar hij moest wel ingrijpen toen de bezoekers uit een scherpe hoek trachtten te scoren. Net voor de pauze ervaarde doelman Van Den Branden de pijnlijke zijde van het keepersbestaan, toen hij een geklemde bal plots liet vallen voor de voeten van Jens Demeuricy die zo wel erg makkelijk de score kon verdubbelen. De verdiende voorsprong bij het rustsignaal was dan ook 2-0.

Na de pauze kregen we quasi meteen een rode kaart te zien voor de bezoekers toen Van Egghen onnodig zijn tweede geel van de middag kreeg. Rond de zeventigste minuut speelden we zelfs tien tegen tien toen ook de hardwerkende Anouar Bou-Sfia zijn tweede geel kreeg in een wel erg hard verdict van de scheidsrechter. Beveren bleef baas en creëerde kansen en die aanvalsdrift werd beloond toen Johan Segers in de 80ste minuut de 3-0 op het bord zette met een onhoudbare kopbal na een stilstaande fase. Dat bleek ook de eindscore, ondanks een strafschop voor de bezoekers die echter naast ging.

Beveren neemt het in de volgende ronde thuis op tegen FC Sint-Kruis-Winkel dat Knesselare wist uit te schakelen. De Gentenaren werden vorig seizoen 7de in Derde Provinciale en speelde voordien lange tijd in Tweede Provinciale. Meteen dus een goede waardemeter, maar wel zonder de geschorsten Olivini, Schippers, Bou-Sfia en Segers.

Vercauteren
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama