3878
SKV Overmere
1
9577
YB SK Beveren
2
3de prov. E
#25
05/03/2017
15:00
Article 01 800x500 spelers groeten fans overwinning

In een moeilijke verplaatsing toonde Beveren afgelopen zondag het beste van zichzelf. Na een zinderende match werd het 1-2 op het veld van SKV Overmere.

Als er een ding was wat Beveren niet mocht doen was het thuisploeg Overmere onderschatten. De gastheer bevindt zich in de veilige middenmoot, maar slikt bijzonder weinig doelpunten. Met slechts 27 tegentreffers moet het met KV Sint-Gillis en YB SK Beveren slechts twee ploegen voor zich dulden op dat vlak. Overmere pakte eerder dit seizoen al verrassend 6 op 6 tegen KSK Kieldrecht, de club die waarschijnlijk de laatste scherprechter zal worden voor de titel. In de heenronde klopte Beveren zijn tegenstander van de middag met 3-0 cijfers.

Beveren begon erg gretig aan de partij op een nochtans zwaar bespeelbaar terrein dat bovendien ook nog geteisterd werd door hevige rukwinden. Al na enkele minuten ging Jonas Sinnaeve plots alleen op doel af, plaatste hij de bal naast de doelman en zag hij de bal via beide palen het doel in belanden. Wat volgde was een absurde situatie die wat mij betreft zijn voorga niet kende: het leer beroerde ongetwijfeld de netten achter de doellijn, de Beverse spelers sloegen aan het vieren, de thuisdoelman draaide zich al om, maar plots gebaarde de scheidsrechter van krommen aas en kon Overmere uit het niks een counter op zetten die gelukkig eindigde op een fiasco voor Overmere. Geen mens begreep wat er net gebeurd was, maar het feit was dat het nog steeds 0-0 stond. Niet voor lang echter.

Nog geen twee minuten later kreeg Jimmy Potithai de bal buiten de rechthoek, zette hij zich schrap voor een schot en vuurde vervolgens in de draai op de volley een geleide raket af die doelman Preben Van Buynder noch enig ander doelman op deze Aardbol zou kunnen pakken. Ongetwijfeld een kandidaat voor ‘Goal of the Season’ deze pot en de Potithaishow was nog niet ten einde: in minuut 20 volgde een tweede kanonschot vanop vrije trap, maar de lage schuiver werd uitstekend in hoekschop geweerd door Van Buynder. In minuut 25 was het onvermijdelijke dan ook gebeurd en scoorde Jimmy nummer twee van de middag, toen hij een prima voorzet van Diego Van Rumst knap binnenkopte. Aan de overkant kwam dan weer het probleem van Overmere aan de oppervlakte: de club van ex-KSK Beverenspeler Andy Vereertbrugghen slikt zeer weinig doelpunten, maar scoort er al even weinig. Doelman Vertenten moest zich dan ook beperken tot enkele vangballen en moest eenmalig echt aan de bak toen een vrijschop van kapitein Yves De Wilde (trouwens een waar toonbeeld van inzet én sportiviteit) dreigde in doel te waaien.

Rusten dus bij een vrij veilige 0-2 stand én met meewind de tweede helft aanvatten. Dat zag er dus bijzonder goed uit voor Beveren, dat het in de tweede helft echt wel vergat af te maken. Sinnaeve kreeg de beste mogelijkheid om zijn zuivere treffer uit de eerste helft ook formeel op het scheidsrechtersblad te zetten, maar had te veel tijd en stuitte zo op een bijzonder sterk keepende Preben Van Buynder, volgend seizoen in loondienst van KFC Vrasene. En zo maakte Beveren het zichzelf nog even moeilijk zonder reden, want een kleine tien minuten voor tijd maakte Matthias Paelinck plots vanop korte afstand de aansluitingstreffer en bezorgde hij de weer zeer vocale Beverenfans flink wat stress. De spelers daarentegen panikeerden niet en hielden vlot stand. De laatste grote kans was dan ook voor Ennio Vandenplas die als een sneltrein op doel afstoomde, maar opnieuw tegen doelman Van Buynder het onderspit moest delven.

Een erg belangrijke en vooral zeer hoopgevende zege voor YB SK Beveren, dat maar best kan blijven winnen als het de felbegeerde titel wil binnenhalen. Concurrent Sint-Gillis laat namelijk amper punten liggen en ging met het kleinste verschil de zege mee graaien op het aartsmoeilijke veld van White Boys. De kans is groot dat zowel Beveren als Sint-Gillis de kaap van de 70 punten zullen halen en die kaap heeft normaliter automatisch een titel in petto. Dit seizoen echter niet én dat zal voor een van beiden flink pijn doen, maar dat is dan ook weer het mooie aan het spelletje. Allen op post komende zaterdag voor alweer een levensbelangrijk treffen tussen Beveren en een andere middenmoter: het verrassende Robur B.

ScheidsrechterJens Keppens
SKV Overmere Vincent Fiers (3), Brent De Wilde (4), Andy Vereertbrugghen (5), Jan Bulté (6), Robin Laurent (7), Yves De Wilde (8), Matthias Paelinck (9), Ersin Kekeç (10), Aaron Schollaert (11), Jonie De Vrieze (14), Preben Van Buynder (20)
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Timmy Schippers (2), Thomas Suy (3), Nick Laureys (6), Lenny Laureys (7), Melino Olivini (8), Jef Maes (10), Jonas Sinnaeve (11), Stef Suy (13), Jimmy Potithai (17), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 59' Angelo Schippers (in), 59' Stef Suy (uit), 67' Jochen Vergauwen (in), 67' Melino Olivini (uit), 70' Bram Maes (in), 70' Vincent Fiers (uit), 82' Brent De Wilde (uit), 82' Steffen De Geyter (in), 82' Ennio Vandenplas (in), 82' Jimmy Potithai (uit)
Gele kaarten 10' Jan Vertenten, 31' Jonie De Vrieze, 43' Lenny Laureys, 54' Stef Suy, 84' Ersin Kekeç, 87' Ennio Vandenplas, 88' Robin Laurent
Rode kaarten
Doelpunten 10' Jimmy Potithai (0-1) , 25' Jimmy Potithai (0-2) , 81' Matthias Paelinck (1-2)
7452
SK Wichelen
0
9401
Rangers Opdorp
2
4213
KSK Kieldrecht
1
4211
KSK Klinge
2
9419
SK Gerda
3
9561
SK Belsele
1
7041
Eendracht Verrebroek
1
5049
FCH Sint-Pauwels
1
3693
KVV WS Sombeke
0
3541
KVK Svelta Melsele
3
4162
KVK Robur
0
7731
SK Oudegem
3
8101
VK White-Boys
0
4467
KV Sint-Gillis
1
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama