4211
KSK Klinge
0
9577
YB SK Beveren
4
3de prov. E
#18
08/01/2017
14:30
Article 01 800x558 klinge beveren.jpg

YB SK Beveren heeft de winterstop goed verteerd: met een nieuwe klinkende overwinning werd het nieuwe jaar goed ingezet op het veld van KSK Klinge! Na de kerstperiode is het voor elke ploeg afwachten hoe de spelers de feestdagen zijn doorgekomen. Met een 0-4 uitoverwinning hebben onze leeuwen getoond dat zij de goede vorm hebben behouden en hierbij geen kerstcadeaus willen uitdelen aan andere ploegen.

Terwijl de opgekomen supporters naast het veld elkaar de beste wensen overmaakten, konden ze op het wedstrijdblad al een aangename verrassing ontdekken: Na maandenlang blessureleed kon Jochen Vergauwen zijn wederoptreden maken in de spits. Jochen mocht vooraan naast kapitein Melino en Jonas postvatte, terwijl Michiel Weyn achteraan de plaats van de geschorste Thomas Suy innam. Ook bij KSK Klinge kregen we een aantal ‘oude’ bekenden te zien, aangezien onder meer Van Cauteren, Bram De Bruyne en uiteraard Van Gysel allen een KSK Beveren-verleden hebben.

Van bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat er maar één ploeg de 3 punten wou pakken: YB SK Beveren had duidelijk de meeste drang naar voor en eiste de bal op. Het enthousiasme van de spelers kreeg op het kwartier wel een knauw, toen Roy Penneman met een op het eerste zicht zware knieblessure naar de kant moest. Lenny Laureys kwam in de plaats en enkele minuten later was het al raak: Jef Maes trapte een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied staalhard in de rechterbenedenhoek !
Enkele minuten later was de wedstrijd al gespeeld. Net als in de heenwedstrijd kregen we de ongewilde hulp van een verdediger van de tegenstander: een corner belandde via het lichaam van een thuisspeler in doel.

Met een 0-2 tussenstand was de honger van onze leeuwen echter nog niets gestild. Op het half uur liet het spitsenduo Vergauwen – Olivini 2 keer van zich horen. Jochen kroop 2 keer in de rol van aangever, en schilderde eerst een corner en dan een vrije trap op het hoofd van Melino die zo voor de 0-4 ruststand zorgde.

Na de koffie was het vooral zaak om de concentratie te behouden, al werd er ook nog gezocht naar het vijfde doelpunt. Het was vooral Jochen die graag zijn heroptreden wilde vieren met een goal. Jochen kwam er nog een aantal keer dichtbij, maar zal nog tot de volgende wedstrijden moeten wachten om zijn naam op het wedstrijdblad te zien staan. Aan zijn vorm te zien, zal het echter niet lang duren vooraleer hij samen met de supporters kan gaan vieren.

De wedstrijd werd al bij al rustig uitgevoetbald zodat de ruststand na 90 minuten werd behouden. Na de wedstrijd werd snel bekend dat concurrent Sint-Gillis-Dendermonde had verloren op Rangers Opdorp. Spelers en supporters konden dus met een zeer goed gevoel naar huis terugkeren. De weg naar de titel ligt nu open, al komen er de komende weken nog moeilijke wedstrijden aan met tegenstanders als SK Gerda, Svelta Melsele B en uiteraard de topper thuis tegen Sint-Gillis-Dendermonde. We zullen het hierin wellicht zonder Roy Penneman moeten doen, al hopen we hem in februari wel al terug te zien op zijn vertrouwde positie op het veld.

Komende zaterdag krijgen we thuis SK Oudegem over de vloer ! Alle supporters op post om onze leeuwen naar een nieuwe overwinning te schreeuwen !

(hvdn)

ScheidsrechterBram Slowack
KSK Klinge Tom Verbraeken (2), Anthony De Boey (3), Barry Verhulst (4), Michael Devriese (5), Matthias Van Gysel (6), Jeffrey Van Broeck (7), Jordy Van Cauteren (8), Bo Vandenhende (9), Pasquinel De Paepe (11), Kenneth Bordui (15), Bram De Bruyn (25)
YB SK Beveren Timmy Schippers (2), Michiel Weyn (5), Melino Olivini (8), Jochen Vergauwen (9), Jef Maes (10), Jonas Sinnaeve (11), Kristof Van Rumst (12), Stef Suy (13), Roy Penneman (15), Ziggy De Koster (20), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 13' Roy Penneman (uit), 13' Lenny Laureys (in), 58' Jasper Kegels (in), 58' Jordy Van Cauteren (uit), 63' Wayne De Cock (in), 63' Bo Vandenhende (uit), 66' Kristof Van Rumst (uit), 66' Nick Laureys (in), 72' Matthias Van Gysel (uit), 72' Glenn De Witte (in), 72' Jochen Vergauwen (uit), 72' Ennio Vandenplas (in)
Gele kaarten 51' Barry Verhulst, 64' Lenny Laureys
Rode kaarten
Doelpunten 15' Jef Maes (0-1) , 19' Kenneth Bordui (0-2 own-goal) , 32' Melino Olivini (0-3) , 34' Melino Olivini (0-4)
7452
SK Wichelen
6
3693
KVV WS Sombeke
1
4213
KSK Kieldrecht
1
4162
KVK Robur
1
5049
FCH Sint-Pauwels
0
3541
KVK Svelta Melsele
0
9561
SK Belsele
1
8101
VK White-Boys
6
7731
SK Oudegem
1
9419
SK Gerda
2
7041
Eendracht Verrebroek
0
3878
SKV Overmere
6
9401
Rangers Opdorp
3
4467
KV Sint-Gillis
0
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama