4467
KV Sint-Gillis
1
9577
YB SK Beveren
4
3de prov. E
#7
09/10/2016
15:00
Article 01 800x450 sint gillis beveren dendermonde

Met een trip naar Sint-Gillis, deelgemeente van Dendermonde, kondigde zich de moeilijkste wedstrijd tot nog toe aan van het seizoen. De roodwitten legden dan ook effectief onze leeuwen het vuur aan de schenen in de eerste helft, maar leerden dan de kracht van geelblauw kennen …

Een gemoedelijk herfstweer, een goed bespeelbaar terrein, flink wat publieke belangstelling en een tribunetje: meer heeft een Beverenfan niet nodig om er een mooie voetbalnamiddag van te maken. Toch trokken spelers en fans niet zonder nervositeit naar Dendermonde: tegenstander Sint-Gillis won alle thuiswedstrijden dit seizoen en stond op een knappe derde plaats, en ondanks de clean run van Beveren volgde concurrent Kieldrecht op slechts drie punten. Het was vooral oppassen voor Niels Cassiman, de prijsschutter van de club, maar ook voor de rest van het team dat in de vorige matchen een jonge, frisse en kwalitatieve indruk liet. Bij Beveren kwam er één wijziging: Jimmy Potithai kreeg de voorkeur op Björn Moorthamer.

De thuisploeg startte weergaloos aan de wedstrijd en bracht de Beverse verdediging meteen in de problemen. Na 15 seconden al trapte de linkerflank van Sint-Gillis vanop geruime afstand op de paal. Het was een eerste waarschuwing voor Beveren die niet al te goed werd begrepen. Na zeven minuten kwamen onze leeuwen dan ook op achterstand: Cassiman raakte opnieuw de paal na slecht uitverdedigen, maar Yannick Poppe was goed gevolgd en trapte overtuigend binnen naast een kansloze doelman De Koster die enkele minuten later zijn team zou behoeden voor een dubbele achterstand. Beveren was nu wel wakker en herstelde gaandeweg het evenwicht, al duurde het tot in blessuretijd van de eerste helft aleer een echt goede kans werd bijeengesprokkeld. Twee zeer gevaarlijke hoekschoppen leverden echter geen doelpunt op, waardoor geelblauw met een 1-0 achterstand moest gaan rusten.

Wat er zich tijdens de rust afspeelde in de kleedkamer van Stefan Van Rumst en zijn troepen valt naar te gissen, maar in ieder geval leverde het een herboren Beveren op. 45 minuten later zou de fiere leider dan ook niets anders dan complimenten uit alle hoeken krijgen en was de zwakke eerste helft al lang vergeten. De eerste kans was voor de ingevallen Moorthamer die te centraal besloot, maar net voor het uur was het wel raak: een pegel van Jef Maes die zijn sterke prestatie in de tweede helft zo mooi kracht bijzette. Het was nu plots al Beveren wat de klok sloeg met achtereenvolgende kansen voor Melino Olivini, Jonas Sinnaeve en Björn Moorthamer. Toch was het uiteindelijk linksachter Roy Penneman die zijn club in de 70ste minuut op voorsprong bracht met een welgemikte lage schuiver uit vrijschop. Er was werkelijk geen houden meer aan en de Beverse storm was duidelijk niet ingecalculeerd bij de nochtans zo sterke tegenstander uit de eerste helft. Vijf minuten na de 1-2 zette Timmy Schippers Melino Olivini op weg naar zijn zesde van het seizoen en die miste niet. Moorthamer kreeg ook nog twee kansen, maar het was uiteindelijk de jarige Jonas Sinnaeve die in blessuretijd de eindscore op de bordjes bracht, na alweer een knappe assist van Schippers.

21 op 21 is het bijzonder knappe bilan na zeven wedstrijden. Slechts negen ploegen in Vlaanderen hebben nog het maximum van de punten, maar de weg is nog bijzonder lang. Zondag bijvoorbeeld komt White Boys op bezoek, dat zijn crisis maar al te graag zal willen bezweren met een uitzege op de Freethielvelden.

Het videoverslag van BONLEV kan u hier bekijken.

ScheidsrechterPatrick Lagrin
KV Sint-Gillis Kevin De Dyn (1), Stephane Debrouwere (2), Ferre Keppens (3), Frederik De Winne (4), Delano Van Houts (5), Yannick Poppe (8), Vincent Moens (9), Christof Smekens (10), Gert-Jan De Kegel (11), Matthias Aeyels (12), Niels Cassiman (13)
YB SK Beveren Timmy Schippers (2), Thomas Suy (3), Jimmy Potithai (7), Jonas Sinnaeve (8), Jef Maes (10), Melino Olivini (11), Kristof Van Rumst (12), Stef Suy (13), Roy Penneman (15), Ziggy De Koster (20), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 12' Delano Van Houts (uit), 12' Cédric Siongers (in), 46' Björn Moorthamer (in), 46' Kenneth Verstrepen (in), 46' Yannick Poppe (uit), 46' Jimmy Potithai (uit), 70' Roy Penneman (uit), 70' Vincent Moens (uit), 70' Bruno Merckx (in), 70' Michiel Weyn (in), 84' Ivano Olivini (in), 84' Stef Suy (uit)
Gele kaarten 24' Gert-Jan De Kegel, 28' Roy Penneman, 31' Cédric Siongers
Rode kaarten
Doelpunten 7' Yannick Poppe (1-0) , 58' Jef Maes (1-1) , 70' Roy Penneman (1-2) , 75' Melino Olivini (1-3) , 89' Jonas Sinnaeve (1-4)
4213
KSK Kieldrecht
4
9561
SK Belsele
0
9419
SK Gerda
0
3541
KVK Svelta Melsele
2
7041
Eendracht Verrebroek
6
7452
SK Wichelen
2
4162
KVK Robur
1
9401
Rangers Opdorp
4
8101
VK White-Boys
1
7731
SK Oudegem
3
3878
SKV Overmere
2
5049
FCH Sint-Pauwels
1
3693
KVV WS Sombeke
3
4211
KSK Klinge
1
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama