9577
YB SK Beveren
2
4213
KSK Kieldrecht
2
3de prov. E
#12
12/11/2016
20:00
Article 01 800x450 ybskbeveren kskkieldrecht

Afgelopen zaterdag kende YB SK Beveren een absolute hoogdag in haar toch al vijfjarige bestaan. Met de komst van KSK Kieldrecht stond niet alleen een derby op het programma, maar ook een rechtstreeks duel tussen de twee voornaamste titelkandidaten. Het leverde een op provinciaal niveau ongezien spektakel op met veel spanning, sfeer en vooral een pak toeschouwers!

Derbyday in de Gemeente Beveren en dat betekende een pak toeschouwers in de Freethielzone. De bezoekers uit Kieldrecht legden speciaal voor de gelegenheid zelfs een bus in en werden zo de trotse eerste club die dat kan zeggen voor een uitmatch bij Eskabee. De toegangstickets liepen dan ook als zoete broodjes en leverden een nieuw toeschouwersrecord op met naar schatting bijna 700 aanwezige fans. Beveren won maar liefst 11 matchen op rij, terwijl de motor van Kieldrecht al een paar keer sputterde tegen de mindere goden in onze reeks.

Vanaf minuut een werd echter duidelijk dat Kieldrecht veruit de gevaarlijkste opponent uit deze reeks is. Nog geen vijf minuten waren er verstreken en de thuisploeg stond al op achterstand: Ziggy De Koster moest aan de noodrem hangen en een penalty toestaan, die vakkundig werd omgezet door topschutter Johan Onghena. Beveren was aangeslagen, terwijl Kieldrecht (aangestuwd door een jeugdige bende vurige fans) begon te vliegen: na nog geen halfuur stond het dan ook 0-2 toen Onghena onbegrijpelijk uit het oog werd verloren en de koele kikker zijn 15de van het seizoen tegen de netten knalde oog in oog met De Koster. Diezelfde Onghena was ongetwijfeld dé figuur van de eerste helft, zeker toen hij vijf minuten voor de pauze plots rood kreeg voor een te late tackle tijdens het jagen op de Beverse verdediging. Een veel te overdreven sanctie van de scheidsrechter, die er ook in slaagde om op één helft maar liefst zeven gele kaarten te trekken, maar wel eentje die Beveren goed uitkwam. De thuisploeg had immers wel wat kansen gecreëerd, maar had niet weten te scoren en zag de bui misschien al hangen.

We hebben er geen verklaring voor, maar de openingsminuten van Eskabee in de tweede helft betekenen vaak een onverwacht sterke remonte na een zwakke eerste helft. Moeten we daar blij mee zijn? Ja, want maar al te vaak levert dat alsnog drie punten op en nee, want niet elke tegenstander laat een terugkeer toe. Toch was ook Kieldrecht na nog geen tien minuten zijn voorsprong verloren. De aansluitingstreffer was op zijn minst subliem te noemen: Stef Suy controleerde een halfhoge bal net buiten de backlijn, draaide zich goed om en knalde dan zoals in de computerspelletjes het leer in de volley buiten het bereik van doelman Christenson. Een parel van een treffer en vooral eentje die hoop in de Beverse harten toverde. Die harten sloeg pas helemaal op hol enkele minuten later: Christenson repte zich nog in eerste instantie naar een afstandsschot, maar Timmy Schippers vond Björn Moorthamer moederziel alleen voor een leeg doel waardoor het plots 2-2 werd. Vreugdetaferelen alom langs de lijn en niemand die er nog aan twijfelde dat Beveren hier de ultieme remonte ging plegen. In minuut 65 liep Roy Penneman echter erg ongelukkig en vooral overdreven tegen zijn tweede geel kartonnetje aan, waardoor het numerieke evenwicht hersteld werd. Het was Beveren dat nog met een klein slotoffensief kwam in een match die boordevol spanning en passie stond, maar geen van beide ploegen lukte nog de winnende treffer.

Een al bij al billijk gelijkspel in deze toch wel memorabele wedstrijd op zovele vlakken. En laten we eerlijk zijn: sprookjes in het voetbal duren meestal niet zo lang als 11 gewonnen wedstrijden. Na de match was de algemene tendens dan ook dat vooral Kieldrecht twee punten had verloren, gezien de voorsprong die ze hadden voor de rust en de toch al riante achterstand in het klassement. Nu zondag trekt de fiere leider voor de volgende derby naar het Spaans Fort in Verrebroek, waar het met Stef Suy en Roy Penneman opnieuw twee geschorste spelers zal moeten missen aanvullend op de toch weeral goed gevulde lappenmand. We zullen zie hoe dat afloopt, zondag om half drie.

Bekijk hier onze photospecial.

ScheidsrechterGeert Van Bocxlaer
YB SK Beveren Timmy Schippers (2), Thomas Suy (3), Jonas Sinnaeve (8), Björn Moorthamer (9), Jef Maes (10), Kristof Van Rumst (12), Stef Suy (13), Roy Penneman (15), Jimmy Potithai (17), Ziggy De Koster (20), Diego Van Rumst (77)
KSK Kieldrecht Benjamin Christenson (1), Niels Gusse (3), Jordy Van Vlierberghe (4), Stefaan Cleys (5), Jeroen Bosman (7), Jennes Vervaeck (9), Johan Onghena (10), Koen Vermeulen (12), Bert Cant (13), Jan De Maayer (14), Kjell D'Hollander (15)
Vervangingen 57' Hannes Ruymbeke (in), 57' Bert Cant (uit), 69' Ennio Vandenplas (in), 69' Jimmy Potithai (uit), 73' Kjell D'Hollander (uit), 73' Lenny Laureys (in), 73' Jonas Bosman (in), 73' Timmy Schippers (uit), 83' Stef Suy (uit), 83' Nick Laureys (in), 88' Jennes Vervaeck (uit), 88' Michiel Pauwels (in)
Gele kaarten 4' Ziggy De Koster, 13' Jimmy Potithai, 16' Timmy Schippers, 16' Kjell D'Hollander, 21' Stef Suy, 39' Jennes Vervaeck, 68' Jef Maes, 86' Thomas Suy
Rode kaarten 40' Johan Onghena, 64' Roy Penneman
Doelpunten 5' Johan Onghena (0-1) , 28' Johan Onghena (0-2) , 49' Stef Suy (1-2) , 55' Björn Moorthamer (2-2)
5049
FCH Sint-Pauwels
0
9561
SK Belsele
0
9401
Rangers Opdorp
1
9419
SK Gerda
2
7731
SK Oudegem
4
7041
Eendracht Verrebroek
1
4467
KV Sint-Gillis
2
3878
SKV Overmere
0
8101
VK White-Boys
6
3693
KVV WS Sombeke
2
3541
KVK Svelta Melsele
2
4162
KVK Robur
2
4211
KSK Klinge
1
7452
SK Wichelen
0
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama