9577
YB SK Beveren
1
9561
SK Belsele
1
3de prov. E
#30
16/04/2017
15:00
Article 01 800x500 kampioen

Zalige Pasen ! Dank u voor die bloemen! Na 30 speeldagen was het eindelijk zo ver: YB SK Beveren behaalde op Paaszondag zijn lang verhoopte titel! Terwijl sommige supporters na de heenronde al aan het grappen waren dat we in februari al kampioen zouden spelen, heeft KV Sint-Gillis onze leeuwen voortdurend onder druk gehouden zodat de champagne pas op de laatste speeldag kon worden ontkurkt. Maar door het lange wachten smaakte die titel eens zo zoet!

De supporters waren zondag in grote getalen afgezakt naar Lions Park om mee te vieren. Want dat we de titel zouden pakken, daar twijfelden eigenlijk maar weinigen aan. Toch was er nog één punt nodig en was het voor spelers en trainers noodzakelijk om de nodige concentratie te behouden. SKB Sint-Niklaas had zelf nog 3 punten nodig om zeker te zijn van het behoud, en wist op voorhand dat een puntje voor hen geen soelaas zou brengen. Een salonremise zoals we ze soms op EK’s of WK’s zien, zat er dus niet in.

Zonder al te veel risico’s te nemen begonnen onze leeuwen toch met een aanvallende ingesteldheid aan de match. Achteraan was het wel steeds opletten, want de bezoekers namen bij elke stilstaande fase (zelfs op eigen speelveld) de gelegenheid om een lange, hoge bal in het strafschopgebied te droppen in de hoop dat hij zou goed vallen. Het was op één van dergelijke hoge ballen dat de bijna 800 thuissupporters plots hun adem inhielden. Jan Vertenten werd verrast door de harde wind en zag de bal over hem in doel waaien. Gelukkig had de scheidsrechter in dezelfde fase reeds voor fout gefloten, zodat het bij een waarschuwing bleef.

Dit was het signaal voor de thuisploeg om zelf de nodige kansen te ontwikkelen. Na goede acties kreeg eerst Melino Olivini een opgelegde kans om de ban te breken, maar hij stuitte op de keeper. Daarna was aan Jochen Vergauwen die zich goed doorzette en schuin voor de keeper voor eigen succes ging. Zijn schot miste echter de juiste richting zodat de verlossing uitbleef.
Net toen de druk werd opgevoerd, kwam een horrorscenario te voorschijn. Een stilstaande fase voor de thuisploeg leidde plots tot balverlies, waardoor de bezoekende spits in de counter zijn oprukkende ploeggenoot alleen voor doel kon zette. Met veel ruimte van aan het middenveld stak de bezoekende nr. 10 het veld over en werkte koelbloedig de 0-1 binnen. 800 harten braken even in minstens 1600 stukken en ijzige stilte op Paaszondag was een feit.

Na even slikken toonden de spelers echter hun veerkracht die ze dit seizoen reeds vaker hebben ge-etaleerd. Nog voor de rust werd de situatie rechtgezet. Op vrijschop werd de bal richting doel gekruld, waarna SKB Sint-NIklaas de bal slecht wegwerkten en wie anders dan Jimmy Pothitai met een harde volley 800 harten zalfde en iedereen in extase bracht. De 1-1 ruststand was geruststellend, al wisten supporters en spelers dat het nog 45 minuten tandengeknars en nagelbijten zou worden. De tweede helft werd geconcentreerd aangevat en met nog minder risico’s. Deze keer had de thuisploeg de harde wind mee, zodat de lange ballen van de bezoekers zonder gevolg bleven.

Aangezien de bezoekers intussen door hadden dat Melsele B de punten thuis zou houden tegen hun concurrent SK Wichelen, was het ook voor hen niet noodzakelijk om alles in de aanval te zetten. Het was de thuisploeg die met een aantal fases het dichtst bij de winst kwamen, maar onder meer een kopbal van Sinnaeve leidde niet tot de verhoopte verlossing. Het was dan ook tot de blessuretijd bang afwachten tot de arbiter het verlossende fluitsignaal deed klinken en spelers en supporters de feestnacht konden inzetten !

YB SK Beveren had aan dit laatste punt genoeg om de kampioenstitel binnen de halen in 3de provinciale E, en zo de promotie naar de mooie Wase reeks van 2de provinciale af te dwingen ! Pasen krijgt voor vele supporters een mooie betekenis bij, want het feest van zondag zullen we ons nog lang herinneren.

Bedankt aan alle supporters om ons dit seizoen tot de laatste minuut te steunen en alvast tot volgend seizoen in 2de provinciale !!

Bekijk hier onze photospecial.

ScheidsrechterDimitri De Wolf
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Timmy Schippers (2), Thomas Suy (3), Lenny Laureys (7), Melino Olivini (8), Jochen Vergauwen (9), Lenny Laureys (10), Jef Maes (10), Jonas Sinnaeve (11), Kristof Van Rumst (12), Stef Suy (13), Jimmy Potithai (17)
SK Belsele Jens De Munck (1), Pieter De Brandt (2), Glenn Heyninck (3), Tijl Vercauteren (4), Koen Strybos (5), Kenny De Coninck (6), Anthony Van Broeck (7), Bram De Bock (8), Steph Cant (10), Laurence Agyepong Kwabina (11), Damon Delaruelle (13)
Vervangingen 63' Nick Laureys (in), 63' Jef Maes (uit), 78' Diego Van Rumst (in), 78' Thomas Suy (uit), 86' Anthony Van Broeck (uit), 86' Matts Blevi (in), 90' Jonas Sinnaeve (uit), 90' Michiel Weyn (in)
Gele kaarten 25' Pieter De Brandt, 32' Glenn Heyninck, 44' Stef Suy, 45' Melino Olivini, 57' Jochen Vergauwen
Rode kaarten
Doelpunten 26' Steph Cant (0-1) , 41' Jimmy Potithai (1-1)
4467
KV Sint-Gillis
11
7041
Eendracht Verrebroek
0
8101
VK White-Boys
1
4213
KSK Kieldrecht
1
3693
KVV WS Sombeke
1
4162
KVK Robur
1
7731
SK Oudegem
1
9401
Rangers Opdorp
2
4211
KSK Klinge
2
5049
FCH Sint-Pauwels
0
9419
SK Gerda
3
3878
SKV Overmere
0
3541
KVK Svelta Melsele
3
7452
SK Wichelen
2
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama