4213
KSK Kieldrecht
0
9577
YB SK Beveren
1
3de prov. E
#27
18/03/2017
19:30
Article 01 800x500 kieldrecht

YB SK Beveren nam zaterdagavond in Kieldrecht weer een belangrijke stap richting promotie. De vooraf gevreesde uitwedstrijd op ons ‘zwarte beest’ KSK Kieldrecht werd winnend afgesloten met 0-1. Met deze gouden drie punten erbij blijft de kloof met eerste achtervolger Sint-Gillis dezelfde en kunnen we het laatste drieluik van de competitie met vertrouwen tegemoet zien.

Een quasi volledige selectie was paraat voor de match op Kriekeputte. Enkel de licht gekwetste Bjorn Moorthamer, de langdurig geblesseerden Roy Penneman, Tom Van Den Eede, Sanne De Ridder, Thomas Van Acker en de geschorste Timmy Schippers ontbraken op het wedstrijdblad. Stef Suy nam zijn plaats in het middenveld terug in, terwijl ook Kristof Van Rumst zijn rentree maakte en op de bank plaatsnam. Bij de thuisploeg ontbraken met Ruymbeke en Bosman twee sterkhouders, maar stond doelpuntenmachine Johan Ongena wel in de spits.

Na een zenuwachtig begin nam de leider de controle over de wedstrijd en trachtte het gestaag te zoeken naar een opening in de Kieldrechtse afweer. Uitgespeelde kansen leverde dat in eerste instantie niet op, maar het was toch duidelijk dat een enorm gemotiveerd Beveren, aangestuurd door een legioen passionele fans, de bovenhand had op de thuisploeg. Een kopbal van Nick Laureys op hoekschop belande over het doel. In een wedstrijd vol spanning was het Diego Van Rumst die vlak voor rust voor het verschil zorgde: de rechtsachter haalde plots uit vanop rechts buiten het strafschopgebied en zag zijn botsende bal knap in doel belanden. Grote vreugde bij de spelers en de talrijk opgekomen supporters uiteraard en Beveren mocht onder luide aanmoediging gaan rusten met een voorsprong!

De tweede helft kende een totaal verschillend spelbeeld: de spelers streden met lijf en leden om de voorsprong te verdedigen. Het was een kwestie van overleven, want onze Kieldrechtse buren (zelf nog volop in de running voor de eindronde) hadden alles op alles in de aanval gezet. De verdediging hield echter stand, al moest een uitstekende doelman Jan Vertenten een paar keer uitstekend tussenkomen met knappe reflexen en reddingen. Zelf trachtte Beveren te speculeren op de counter, maar die kwam er te weinig uit. Enkel Jochen Vergauwen kwam dichtbij maar kende pech bij de afwerking. Een vrije trap van Jimmy Potithai bracht bijna de beslissing, maar zijn krulbal belandde net naast de verste paal. Het is in zulke wedstrijden dat de twaalfde man zijn werk moet doen en daar ontbrak het alvast niet aan: opgefokt door de uitzinnige fans werd op adrenaline en vechtlust de match tot een goed einde gebracht door onze dappere leeuwen.

Het was pompen of verzuipen tot in de blessuretijd. Toen de scheidsrechter affloot, was de vreugde-explosie te horen vanuit het verre Kieldrecht tot in alle andere Beverse deelgemeentes. Een belangrijke driepunter, maar we zijn er nog niet. Volgende week staat een nieuwe Beverse derby op het programma. We krijgen Eendracht Verrebroek over de vloer. Ondanks hun voorlaatste plaats in de rankschikking en de degradatie als gevolg daarvan mogen we onze tegenstander van volgende week zeker niet onderschatten, want ze behaalden de laatste 3 matchen telkens een gelijkspel. Het blijven belangrijke matchen, waarbij we op onze trouwe en talrijke supporters rekenen ! Iedereen op post op zondagmiddag 26 maart !

ScheidsrechterKevin De Mol
KSK Kieldrecht Benjamin Christenson (1), Niels Gusse (3), Jordy Van Vlierberghe (4), Stefaan Cleys (5), Wannes Peeters (8), Jennes Vervaeck (9), Johan Onghena (10), Yorick Behiels (11), Koen Vermeulen (12), Bert Cant (13), Jonas De Wolf (16)
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Thomas Suy (3), Nick Laureys (6), Lenny Laureys (7), Melino Olivini (8), Jochen Vergauwen (9), Jef Maes (10), Jonas Sinnaeve (11), Stef Suy (13), Jimmy Potithai (17), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 41' Stefaan Cleys (uit), 41' Robbe Van Overmeiren (in), 60' Jef Maes (uit), 60' Kristof Van Rumst (in), 66' Diego Van Rumst (uit), 66' Michiel Weyn (in), 67' Niels Van Puymbrouck (in), 67' Jonas De Wolf (uit), 78' Mitchell Aendenhof (in), 78' Niels Gusse (uit), 86' Melino Olivini (uit), 86' Ivano Olivini (in)
Gele kaarten 62' Nick Laureys, 80' Bert Cant
Rode kaarten
Doelpunten 39' Diego Van Rumst (0-1)
3693
KVV WS Sombeke
1
8101
VK White-Boys
9
7041
Eendracht Verrebroek
2
7731
SK Oudegem
2
4162
KVK Robur
0
3541
KVK Svelta Melsele
1
3878
SKV Overmere
1
4467
KV Sint-Gillis
2
9419
SK Gerda
3
9401
Rangers Opdorp
2
7452
SK Wichelen
3
4211
KSK Klinge
2
9561
SK Belsele
1
5049
FCH Sint-Pauwels
4
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama