7041
Eendracht Verrebroek
0
9577
YB SK Beveren
2
3de prov. E
#13
20/11/2016
14:30
Clubs

Op cruise control voetbalde YB SK Beveren afgelopen zondag zichzelf naar een twaalfde zege in dertien wedstrijden. Een belangrijke uitzege in vreemde weersomstandigheden en weer een stap dichter bij de felbegeerde titel.

Hevige rukwinden teisterden het Waasland afgelopen weekend en dat was ook in Verrebroek niet anders. Even werd gevreesd voor een afgelasting (zoals in Overmere v White Boys), maar de scheidsrechter besloot terecht dat die beslissing allesbehalve nodig was op de biljart van het Spaans Fort. Het was alleszins een speciale wedstrijd tussen de voorlaatste in de stand en de fiere leider: met Didier Lenjou, Kajetan Mrzyglod, Amine Maazi, Eddy Omondi, Hasan Yilmaz en Bjorn Wielandt zaten er maar liefst zes ex-Beverenspelers in de selectie van Verrebroek, terwijl Margino De Kerf er de sportieve touwtjes in handen heeft. Bij Beveren ontbraken onder meer de geschorsten Stef Suy en Roy Penneman die respectievelijk werden vervangen door Lenny Laureys en Ennio Vandenplas.

Alweer geen al te goede beurt van de bezoekers in de eerste helft, al was de wind een serieuze spelbreker en verdiende Beveren echt wel een doelpuntje of twee op basis van de kansen. De eerste echte kans was voor Verrebroek, maar doelman De Koster pakte uit met een goede redding. De thuisverdediging, onder leiding van een sterke Didier Lenjou, hield stand tot in de 22ste minuut: Jimmy Potithai scoorde met een lage schuiver op vrijschop, al zag doelman Schaep (nochtans in het verleden een gerenommeerd doelman in provinciale) er niet al te fraai uit. Lenny Laureys knalde niet zo gek veel later op de dwarslat en in de slotminuten van de eerste helft kreeg Beveren ook nog een strafschop: de plaatselijke doelman maakte zijn foutje goed en stopte de elfmeter van Jonas Sinnaeve.

Klus nog lang niet geklaard dus en Beveren besefte dat maar al te goed. Het begon aan een resem levensgevaarlijke aanvallen, maar scoren lukte niet: het doelhout, doelman Schaep, de verdediging of een mindere afwerking lagen telkens wel ergens in de weg om een verdubbeling van de score toe te laten. Het was uiteindelijk de erg bedrijvige sneltrein Ennio Vandenplas die met een snedige actie en dito afwerking de wedstrijd in een beslissende plooi legde. De laatste twintig minuten waren er vooral voor de thuisploeg teveel aan en Beveren kon zo rustig de wedstrijd afwerken.

Al bij al een niet al te moeilijke overwinning tegen een team dat zal moeten vechten voor het behoud, maar wel genoeg kwaliteiten heeft om die taak tot een goed einde te brengen. We onthouden ook dat de eerste achtervolger in de stand nu KVC Sint-Gillis is (op 8 punten), dat brandhout maakte van Robur B (0-6). Kieldrecht raakte dan weer niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Melsele B en volgt nu reeds op 12 punten. Beveren is alvast mathematisch zeker van het herfstkampioenschap, niet dat je daar prijzen mee wint, maar wel een symbolisch mooie titel.

ScheidsrechterSammy Turki
Eendracht Verrebroek Michael Schaep (1), Levi Geudens (2), Maxim Van Vlierberghe (3), Bjorn Wielandt (4), Didier Lenjou (5), Matthias Van Puymbroeck (6), Yentl Velghe (7), Hasan Yilmaz (8), Karim Batis (9), Mohamed El Moussaoui (10), Amine Maazi (11)
YB SK Beveren Timmy Schippers (2), Thomas Suy (3), Lenny Laureys (7), Jonas Sinnaeve (8), Björn Moorthamer (9), Jef Maes (10), Kristof Van Rumst (12), Jimmy Potithai (17), Ennio Vandenplas (19), Ziggy De Koster (20), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 70' Björn Moorthamer (uit), 70' Giliam Van Der Auwera (in), 70' Levi Geudens (uit), 70' Eddy Omondi (in), 70' Amine Maazi (uit), 70' Ivano Olivini (in), 75' Nick Laureys (in), 75' Thomas Suy (uit), 82' Jef Maes (uit), 82' Michiel Weyn (in)
Gele kaarten 13' Didier Lenjou, 21' Matthias Van Puymbroeck, 42' Hasan Yilmaz, 52' Jimmy Potithai, 75' Lenny Laureys, 77' Bjorn Wielandt
Rode kaarten
Doelpunten 22' Jimmy Potithai (0-1) , 68' Ennio Vandenplas (0-2)
4213
KSK Kieldrecht
2
3541
KVK Svelta Melsele
2
9561
SK Belsele
3
4211
KSK Klinge
0
9419
SK Gerda
7
3693
KVV WS Sombeke
0
7452
SK Wichelen
1
7731
SK Oudegem
3
9401
Rangers Opdorp
2
5049
FCH Sint-Pauwels
0
4162
KVK Robur
0
4467
KV Sint-Gillis
6
3878
SKV Overmere
0
8101
VK White-Boys
1
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama