3693
KVV WS Sombeke
0
9577
YB SK Beveren
6
3de prov. E
#9
23/10/2016
15:00
Article 01 800x972 periode kampioen

Met een ruime 2-6 zege verzekerde YB SK Beveren zich afgelopen zondag van de eerste periodetitel. In de praktijk was dat al zo goed als zeker, maar mathematisch nog niet en bovendien blijven onze leeuwen op die manier hun wonderbaarlijke reeks overwinningen aanhouden.

Flink wat zorgen voor trainer Stefan Van Rumst voor de wedstrijd. Na de slachtpartij van vorige week tegen White Boys moest Beveren maar liefst vier extra spelers missen bovenop de afwezigheidslijst die al stevig gevuld was. Roy Penneman zat een gele schorsingsdag uit, terwijl Melino Olivini, Thomas Suy en Angelo Schippers een korte tot middellange revalidatie voor de boeg hebben. Met Kristof Van Rumst en Lenny Laureys keerden dan weer twee sterkhouders terug bij de selectie. Tegenstander Sombeke gaat een moeilijk seizoen tegemoet, maar putte alvast goede moed uit twee recente zeges die het team weg van de laatste plaats bracht. Het was vooral uitkijken naar balgoochelaar Bart Vaerewijck, vorig seizoen nog te aanschouwen op de Freethiel.

Reeds na een kleine twee minuten zat Beveren schijnbaar al op rozen: Björn Moorthamer holde een lange bal achterna, bekeek zijn opties, en jaagde het leer à la Van Basten in de verste winkelhaak. Een schitterende doelpunt van onze spits die zo zijn zesde treffer van het nog steeds prille seizoen maakte. Beveren maakte aanvankelijk aanstalten om de partij volledig dood te leggen, maar slaagde er niet in de score uit te diepen. Jef Maes trof de paal en een kopbal van Stef Suy werd van de lijn gehaald. Gaandeweg liet Beveren door tal van slordigheden de thuisploeg in de wedstrijd komen en toen onze ex-speler Bart Vaerewijck een voorzet vanop links kon beroeren met zijn rechtervoet stond het plots verrassend 1-1. We gingen dan ook rusten met een 1-1 gelijkspel en dat was niet waarvoor onze leeuwen gekomen waren.

Na nog geen drie minuten in de tweede helft zette de onvermijdelijke Björn Moorthamer zijn team terug op voorsprong: als een duivel uit een doosje verscheen hij in het strafschopgebied en kon hij vrijwel ongedekt een voorzet van Sinnaeve tegen de netten koppen. Het was het begin van een doelpuntenkermis. Net voor het uur werd het 1-3 na een kopbal van Stef Suy uit hoekschop en vijf minuten later was de klus geklaard toen rechtsachter Diego Van Rumst met een listige boogbal de plaatselijke doelman Van Hemelryck verschalkte. Sombeke bleef echter dapper strijden en pakte bij momenten uit met knappe acties. In minuut 77 scoorde het de 2-4 nadat Mathias Vermassen het laantje werd ingestuurd en de spits zijn vierde van het seizoen onhoudbaar paal binnen trapte. Alle hoop op een miraculeuze return werd echter weggenomen nadat Jonas Sinnaeve zoals zo vaak ook zijn goaltje meepikte met een kopbal op voorzet van Diego Van Rumst. Het slotakkoord was nog voor Jimmy Potithai, voor de rust al ingevallen voor nog een extra geblesseerde speler (Ivano Olivini), die met een schitterende vrijschop de 2-6 eindscore op het bord zette.

De periodetitel is nu van ons en de eindronde is in een worst case scenario alvast een zekerheid. Wat belangrijker is: door het puntenverlies van zowel Kieldrecht als Rangers Opdorp bedraagt de kloof op onze eerste achtervolger maar liefst acht punten en dat na slechts negen wedstrijden. Die kloof in stand houden of zelfs uitdiepen moet nu de opdracht zijn voor de komende wedstrijd. De volgende match vindt komende zaterdag plaats en zal alvast geen sinecure worden. Tegenstander Overmere slikte namelijk slechts vier doelpunten tot nu toe en staat als promovendus op een knappe zesde plaats!

** Update 17 November 2016: Het resultaat van de uitmatch op White Star Sombeke van 23 oktober, wordt gewijzigd van 2 - 6 naar 0 - 6.
Een Sombeekse speler beschikte niet over zijn identiteitskaart waardoor de 2 doelpunten uit de tabellen worden geschrapt.
'Dura lex, sed lex.'

ScheidsrechterDany Rosez
KVV WS Sombeke Tim Van Hemelryck (1), Michael Van Hemelrijck (2), Yannick Van Roeyen (3), Jonathan Covens (5), Robin Michailoff (6), Thomas Saelen (7), Nikolas Van Houte (8), Lambert Schack (9), Bart Vaerewijck (10), Mathias Vermassen (11), Sander Vanherck (12)
YB SK Beveren Timmy Schippers (2), Nick Laureys (4), Michiel Weyn (5), Jonas Sinnaeve (8), Björn Moorthamer (9), Jef Maes (10), Kristof Van Rumst (12), Stef Suy (13), Ivano Olivini (16), Ziggy De Koster (20), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 28' Ivano Olivini (uit), 28' Jimmy Potithai (in), 63' Youness Assoued (in), 63' Nikolas Van Houte (uit), 75' Lenny Laureys (in), 75' Michiel Weyn (uit), 82' Brendon Poppe (in), 82' Mathias Vermassen (uit), 84' Jan Vertenten (in), 84' Jonas Sinnaeve (uit)
Gele kaarten 71' Jef Maes, 82' Diego Van Rumst
Rode kaarten
Doelpunten 2' Björn Moorthamer (0-1) , 48' Björn Moorthamer (0-2) , 62' Stef Suy (0-3) , 65' Diego Van Rumst (0-4) , 80' Jonas Sinnaeve (0-5) , 89' Jimmy Potithai (0-6)
4213
KSK Kieldrecht
0
5049
FCH Sint-Pauwels
0
9419
SK Gerda
0
4467
KV Sint-Gillis
1
4162
KVK Robur
1
4211
KSK Klinge
2
7041
Eendracht Verrebroek
0
9401
Rangers Opdorp
0
3878
SKV Overmere
0
7731
SK Oudegem
0
8101
VK White-Boys
5
3541
KVK Svelta Melsele
1
7452
SK Wichelen
4
9561
SK Belsele
3
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama