342
KSV Bornem
2
9577
YB SK Beveren
2
Oefenwedstrijden
#3
01/08/2017
19:30
Article 01 800x533 bornem

Gisteren behaalde YB SK Beveren een zeer verdienstelijk gelijkspel op het veld van KSV Bornem. Met bij momenten sprankelend voetbal maakten onze leeuwen het de jonge thuisploeg knap lastig.

KSV Bornem speelt komend seizoen in de 2de Amateurliga, de vierde afdeling van het land. In juni kwam de club oprecht naar buiten met het nieuws dat er dringend gesaneerd diende te worden. Het lokte een leegloop van spelers uit, maar de club werkt sindsdien hard aan een competitief, jong en vooral betaalbaar team dat het behoud in die moeilijke reeks dient te bewerkstelligen. Niks boven een gezond financieel beleid weten wij in Beveren maar al te goed en dus wensen we Geel&Rood het allerbeste toe voor de komende competitie. Bovendien was het op de gezellige Breevendreef een blij weerzien met de trainer van de club, Robby Buyens, goed voor 117 matchen in het eerste elftal van KSK Beveren tussen 1985 en 1992.

De thuisploeg heeft er al een zware julimaand opzitten met oefenmatchen tegen Waasland-Beveren, Hamme, City Pirates en Cappellen en speelt bovendien komende zaterdag op het veld van Robur in het kader van de Beker van België. Trainer Buyens liet dan ook flink wat basisspelers rusten maar stelde desalniettemin best een sterk elftal op, zeker naar provinciale normen. Doelman Thibo De Bleser, Jonas Mees, Rik Verbiest en Thierry Ekangomene proefden de afgelopen jaren reeds van de A-kern en werden nu volledig overgeheveld, terwijl spelverdeler Ivo Rodrigues deze zomer terug over kwam van eersteprovincialer Rapid Leest, nadat hij als youngster een dertigtal matchen speelde in derde klasse bij Bornem. In de spits testte Arnold Mulume, de afgelopen jaren actief bij Renaissance Club Schaerbeek. Grootste naam bij de thuisploeg was echter de Belgisch-Marokkaanse middenvelder Abdennour Benamar: de testspeler scoorde vorig seizoen twee doelpunten in 28 matchen voor La Louviere-Centre en speelde voordien onder meer bij Kontich, de Marokkaanse eersteklasser El Hoceima, Jong Utrecht, Union Sint-Gillis en de jeugd van Anderlecht.

Onze leeuwen startten aarzelend aan de partij en moesten wennen aan het nieuwe spelbeeld dat trainer Stefan Van Rumst hen oplegt. Bornem, met de atletische Sidiki Keita als roerganger, maakte het de bezoekers knap lastig in de beginfase en scoorde ook de openingstreffer via Gerson Caetano. Even later kwam Beveren ook met de schrik vrij toen Bornem met een knal de lat trof. Gaandeweg veranderde het spelbeeld in het voordeel van de Waaslanders, die nu met volle overgave het technische vernuft van de thuisploeg aan banden legden en zelf beter begonnen te voetballen. Jochen Vergauwen bereikte met een knappe cross Tom Van Britsom die zijn volley over zag gaan, de alweer bijzonder bedrijvige Jay Dahi maakte het de Bornemverdediging bijzonder warm en kon opnieuw Van Britsom bijna de bal doen intikken, maar het was uiteindelijk rechtsback Diego Van Rumst die niet toevallig met een schitterende afstandsknal de bordjes terug in evenwicht zette. Rusten met een al bij al billijke 1-1 stand.

Na de pauze stond Beveren al een pak beter in de organisatie en kon het zich nu volop focussen op de aanval. Het betekende dat de supporters waar kregen voor hun geld. Het duo Dahi-Vergauwen hield de thuisverdediging constant aan de praat en achter hen won het Beverse middenveld de veldslagen tegen de relatief onervaren tegenstanders. Een doelpunt was Beveren echter niet gegund: Beveren trof binnenkant paal, buitenkant paal, de doelman, een eigen speler op de lijn en miste in het algemeen teveel kansen. Nog een paar weken het vizier scherp stellen en dan mag iedereen oppassen voor de aanvalsgolven van onze leeuwen, die werkelijk langs alle kanten leken te komen. Bornem bleek echter nog steeds scherp op de counter en legde er in de absolute slotfase nog eentje in het mandje. Het deksel op de neus, de koude douchen voor onze leeuwen, alle clichés konden de kast uit gehaald worden. In een nog latere slotfase kreeg Beveren echter nog loon naar werken: het scoorde een oerlelijk doelpunt in een carambole en maakte zo de verdiende gelijkmaker via Jonas Sinnaeve.

Een leuke wedstrijd, een prima gastheer en een hoog niveau van onze spelers die zichzelf andermaal uit de naad werkten voor elkaar. Leuke vooruitzichten alleszins, maar evenzeer nog veel werk aan de winkel, niet in het minst voor onze spelers zelf die nu de voorbereidingsblessures dienen te overwinnen om zo op scherp te komen. Volgende afspraak: komende zondag op het veld van Assenede!

Op de site van KSV Bornem kan u naast een beknopt matchverslag ook een knappe fotospecial van de match vinden.

Scheidsrechter
KSV Bornem
YB SK Beveren
Vervangingen
Gele kaarten
Rode kaarten
Doelpunten
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama