2794
KSVE Bazel
3
9577
YB SK Beveren
3
2de prov. C
#5
01/10/2017
15:00
Article 01 800x450 bazel

Saai zal het nooit worden bij YB SK Beveren, maar goed was het alleszins niet afgelopen zondag. Na een zinderende tweede helft slaagden onze leeuwen erin om een 2-0 achterstand volledig recht te trekken om vervolgens de zege terug te grabbel te gooien. Het werd 3-3 op het veld van Eendracht Bazel.

Eendracht Bazel begon aan zijn derde opeenvolgende seizoen in Tweede Provinciale. De club was een middenmoter de afgelopen seizoenen, maar verloor in het tussenseizoen wel enkele sterkhouders waaronder Yves Meirsman die zijn ex-club een bezoekje mocht brengen. Niettegenstaande deze uitgaande transfers beschikte de club van trainer Van Bossche nog steeds over enkele niet te onderschatten spelers zoals aanvaller Jan Claessens (vorig seizoen goed voor 21 doelpunten). Bij Beveren kwam Lenny Laureys terug in de basis, terwijl aanvaller Nick Pieters geblesseerd forfait moest geven.

Beveren speelde een eerste helft om snel te vergeten. Het vond elkaar nauwelijks op het opvallend zompige veld van de thuisploeg, won geen duels en bond de misverstanden aan elkaar. Veel kansen konden we dan ook niet noteren, al was er wel een bijzonder goede mogelijkheid voor Jay Dahi die doelman Vyt voorbijging, maar te veel moest uitwijken om op doel te besluiten. Aan de overzijde kregen we eerlijk gezegd al niet veel meer te zien. Aanvaller Ahmad Al Rabihawi maakte het de bezoekers wel lastig, claimde een strafschop, maar werd beloond met een gele kaart voor een schwalbe. Op slag van rust, letterlijk, kwam de thuisploeg op voorsprong: een voorzet vanop links, de gevaarlijke Claessens op de loer, maar uiteindelijk een eigen doelpunt zorgde voor de al bij al verdiende voorsprong voor het hardwerkende Bazel.

Net na de pauze kregen we meteen spektakel te zien. Uitblinker Al Rabihawi beleefde een al te enthousiaste periode, katapulteerde twee verdedigers met zijn actief stoorwerk en liet vervolgens de scheidsrechter geen keuze dan een tweede gele kaart te geven voor het wegtrappen van de bal na een duidelijk fluitsignaal. Beveren dus met het numerieke overwicht, maar dat baatte niet. Invaller Diego Vermeiren, een voormalig jeugdproduct van KSK Beveren, omzeilde de buitenspelval en lobte de bal mooi over Vertenten. 2-0, morrende spelers en morrende supporters. Het zag er niet goed uit. Tussen minuut 73 en 83 kregen we echter plots een stormoffensief van jewelste te zien van onze leeuwen die eindelijk beseften dat ze wel wat beter konden dan dit potje stampvoetbal. Vergauwen ging eerst neer in het strafschopgebied en zette de elfmeter zelf om. Twee minuten later kreeg hij zijn tweede goal op een bladje van invaller Potithai, maar hij vergat af te werken en telefoneerde zijn pass naar de vrijstaande Dahi. Intussen was de boomlange Nick Laureys erin gekomen als diepe spits en dat wierp zijn vruchten af: de Kruibekenaar mengde zich in de debatten op een lange ingooi van Vergauwen en zag de bal via een bos van benen in doel belanden. Het feestje was compleet twee minuten later toen Lenny Laureys opdook in de backlijn en met een gemikte punter zijn team op voorsprong zette. Beveren in extase, maar ook ongeconcentreerd: drie minuten voor tijd liep Lenny Laureys tegen zijn tweede gele kaart aan en maakte Mettepenningen in de daaropvolgende vrije trapsituatie de 3-3 gelijkmaker. Een koude douche van jewelste, maar ook een les in hoe het niet moet aan Beverse zijde.

Maar goed, na vijf speeldagen kunnen we zeker en vast tevreden zijn van onze leeuwen die als kersverse promovendi toch maar mooi een positief bilan kunnen voorleggen en aanleunen tegen de top vijf. Komende zaterdag ontvangen we thuis het gevaarlijke Grembergen, dat zijn start enigszins miste met een 6 op 15 maar tot veel meer in staat is. Allen op post!

ScheidsrechterFilip Goossens
KSVE Bazel Ignace Vijt (1), Bart Lauwers (2), Tijs Van Wauwe (3), Joren De Graeve (4), Bart Claus (5), Davy Berckmoes (6), Dries Stuer (7), Cis Vercouteren (8), Jan Claessens (9), Ahmad Karim Lafta Al Rabihawi (10), Yannic Janssens (11)
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Michiel Noeninckx (2), Yves Meirsman (4), Michiel Weyn (5), Stef Suy (6), Lenny Laureys (7), Jochen Vergauwen (9), Jef Maes (10), Djédjé Prince Dahi (11), Tom Van Britsom (14), Mats Oostvogels (16)
Vervangingen 45' Diego Vermeiren (in), 45' Dries Stuer (uit), 56' Tom Van Britsom (uit), 56' Timmy Schippers (in), 64' Jimmy Potithai (in), 64' Mats Oostvogels (uit), 75' Brian Mettepenningen (in), 75' Cis Vercouteren (uit), 78' Djédjé Prince Dahi (uit), 78' Nick Laureys (in), 87' Bart Claus (uit), 87' Nicolas Cassier (in)
Gele kaarten 16' Jef Maes, 37' Jochen Vergauwen, 75' Bart Claus, 86' Nick Laureys
Rode kaarten 49' Ahmad Karim Lafta Al Rabihawi, 86' Lenny Laureys
Doelpunten 45' Jan Claessens (1-0) , 52' Diego Vermeiren (2-0) , 73' Jochen Vergauwen (2-1) , 83' Nick Laureys (2-2) , 84' Lenny Laureys (2-3) , 87' Brian Mettepenningen (3-3)
3623
KFC Vrasene
6
7326
SV Zaffelare
1
9524
HRS Haasdonk
1
8126
TK Meldert
1
5861
Eendracht Buggenhout
0
6258
KFCH Sinaai
1
8102
FCJ Schoonaarde
1
4174
KFC Heikant Zele
1
4262
VC Sint-Gillis
1
7187
SKL Doorslaar
0
2637
K Sparta Waasmunster
3
2990
KFC Moerbeke
2
7166
SK Grembergen
1
2829
KJV Kruibeke
0
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama