9524
HRS Haasdonk
2
9577
YB SK Beveren
1
2de prov. C
#1
02/09/2017
20:00
Article 01 800x500 haasdonk

De vuurdoop van YB SK Beveren in Tweede Provinciale werd er een om snel te vergeten. Onze leeuwen verloren met het kleinste verschil de derby op het veld van HRS Haasdonk.

Het was een blij weerzien met de Poerdam afgelopen zaterdag voor de eerste kraker van het nieuwe seizoen. Haasdonk begint aan zijn derde seizoen in Tweede Provinciale: het werd vorig seizoen tiende en wil dit jaar weer dat tikkeltje beter doen. Maar ook Beveren heeft ambitie en wil absoluut geen grijze muis zijn in de hogere reeks. Een boeiend duel dus en flink wat kijklustigen op een mooie zaterdagavond.

Bij Beveren mochten we met Michiel Noeninckx, Yves Meirsman, Jasper Sulmon, Nick Pieters en Jay Dahi vijf competitiedebutanten aan de aftrap verwelkomen. Bij de thuisclub begonnen onder meer doelman David Van Steen en Yves Kabwe (beiden voormalig A-kernspeler bij KSK Beveren), Christian Van Hoeylandt (ervaring op het hoogste niveau bij Lokeren), Robert Minea (overgekomen van Robur en zoon van voormalig Champions Leaguefinalist Daniel) en Haasdonkcoryfee Sven Van Acker in de basis.

Slechter kon Beveren het seizoen eigenlijk niet beginnen. Reeds na twee minuten beroerde Meirsman ongelukkig een indraaiende bal met de hand in het strafschopgebied en zette Van Acker de elfmeter feilloos om. De bezoekers waren duidelijk aangeslagen en kwamen niet veel later goed weg toen een afstandsschot van Minea maar net naast ging. Gaandeweg leek de match echter te kantelen. Beveren kwam voor het eerst gevaarlijk opzetten toen Sulmon foutief werd neergehaald, de scheidsrechter een strafschop blies, maar de lijnrechter het feestje verstoorde door te vlaggen voor buitenspel. Het bleek slechts uitstel, want na 23 minuten maakte Stef Suy met het hoofd dan toch de gelijkmaker. Wat volgde was een niet al te aantrekkelijk schouwspel tussen twee ploegen die het blijkbaar wel zagen zitten om te gaan rusten met 1-1 en alle remmen pas los te gooien na de pauze. Op slag van rust werd de match echter, zo zou later blijken, in haar beslissende plooi gelegd. Beveren in de aanval, de thuisverdediging die de bal ontzette, een snedige doorsteekbal die de hele Beverse defensie lam legde, een inschattingsfout van doelman Vertenten en een perfect uitgevoerde lobbal van Sven Van Acker zorgden voor een koude douche voor Beveren. Welkom in Tweede Provinciale, waar men best niet te veel fouten opstapelt.

Nog niks verloren uiteraard, dachten de meegereisde Beverenfans, maar het werd absoluut niet het dagje van onze leeuwen. Drie kansen, die naam waardig, konden we noteren. Een kopbal van Lenny Laureys uit hoekschop ging naast, de snelle Nick Pieters leek alleen op doel af te gaan maar moest uitwijken en trapte finaal op doelman Van Steen en de ingevallen Tom Van Britsom stond vrij aan de tweede paal maar zijn vluchtschot belandde pal op Van Steen. Het was integendeel Haasdonk dat, vrank en vrij counterend, nog de beste kansen kreeg: Van Acker liet ze echter beiden liggen. Eerst miste hij oog in oog met Vertenten en even later trapte hij onbegrijpelijk over nadat Van Hoeylandt net had bewezen dat hij nog lang niet versleten is.

Een verdiende zege dus voor Haasdonk tegen een veel te slap Beveren, dat een tandje mag gaan bijsteken. Nog tijd genoeg natuurlijk om dat te doen, te beginnen nu zondag tegen Schoonaarde.

Graag geven we u ook nog de uitslagen mee van onze overige ploegen dit weekend:

Reserven: YB SK Beveren – HRS Haasdonk 2-0 (doelpunten van Tom Van Britsom en Nick Laureys)
Dames: VK Egem – KSK Beveren 5-0
U15: KJV Kruibeke – YB SK Beveren 8-2
U13: KFC Moerbeke – YB SK Beveren 2-6
U9: HRS Haasdonk – YB SK Beveren 13-11

ScheidsrechterGino Heirbaut
HRS Haasdonk David Van Steen (1), Christoph Hillegeer (2), David Heyrman (3), Tom Van Roy (4), Stef Behiels (6), Yves Kabwe Kazadi (7), Robert Minea (9), Thomas Coppens (10), Christian Van Hoeylandt (11), Stijn Dejaeger (12), Sven Van Acker (16)
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Michiel Noeninckx (2), Thomas Suy (3), Yves Meirsman (4), Timmy Schippers (5), Stef Suy (6), Lenny Laureys (7), Jasper Sulmon (8), Djédjé Prince Dahi (9), Jef Maes (10), Nick Pieters (11)
Vervangingen 46' Jasper Sulmon (uit), 46' Tom Van Britsom (in), 75' Jimmy Potithai (in), 75' Yves Meirsman (uit), 80' Timmy Schippers (uit), 80' Diego Van Rumst (in), 83' Stijn Dejaeger (uit), 83' Ibrahim Kanteh Ndaw (in), 86' Sven Van Acker (uit), 86' Fenno Van Gerven (in)
Gele kaarten 39' Thomas Suy, 73' Yves Kabwe Kazadi
Rode kaarten
Doelpunten 2' Sven Van Acker (1-0) , 23' Stef Suy (1-1) , 42' Sven Van Acker (2-1)
6258
KFCH Sinaai
1
8126
TK Meldert
1
8102
FCJ Schoonaarde
3
2794
KSVE Bazel
1
5861
Eendracht Buggenhout
2
7326
SV Zaffelare
0
3623
KFC Vrasene
2
4262
VC Sint-Gillis
0
2829
KJV Kruibeke
3
4174
KFC Heikant Zele
1
2637
K Sparta Waasmunster
1
7187
SKL Doorslaar
1
7166
SK Grembergen
1
2990
KFC Moerbeke
2
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama