9577
YB SK Beveren
1
8102
FCJ Schoonaarde
0
2de prov. C
#2
10/09/2017
16:00
Article 01 800x450 schoonaarde

Met een krappe maar verdiende 1-0 thuiszege tegen Juventus Schoonaarde herpakte Beveren zich afgelopen zondag met bij momenten fris en flitsend voetbal. Onze leeuwen kunnen nu met een goed gevoel toeleven naar de derby van zaterdag.

Juventus Schoonaarde is een vaste klant in Tweede Provinciale. De mannen uit Dendermonde voetballen al een decennium op dit niveau en vielen dus allerminst te onderschatten. Op de openingsspeeldag nam het thuis reeds de maat van Eendracht Bazel (3-1). Bekende namen heeft de club niet lopen, maar trainer Tom Van Mossevelde heeft wel een verleden als aanvaller bij het eerste elftal van Sporting Lokeren.

Kopzorgen bij Beveren: als vanouds wordt onze club weer geteisterd door allerhande blessures en afwezigheden. Zo kon Beveren niet rekenen op Sanne De Ridder, de broers Nick en Lenny Laureys, Melino Olivini, Roy Penneman, Angelo Schippers, Jonas Sinnaeve, Jasper Sulmon, Thomas Suy en doelman Sean Verbraeken. Die tien afwezigen bleken nog niet genoeg voor de voetbalgoden: Timmy Schippers viel uit tijdens de opwarming en na een kwartier spelen moest ook Jimmy Potithai het veld verlaten.

Beveren startte met de wind mee, maar kwam reeds na drie minuten vrij goed weg toen De Muyter diep infiltreerde maar zijn schot niet kon kadreren. Daarna kregen we toch vooral Bevers gevaar te zien. Nick Pieters kopte een prima voorzet van uitblinker Weyn richting doel, maar zag zijn poging knap gered worden door doelman Bracke. De thuisploeg bleek vooral op hoekschoppen gevaarlijk, maar kopballen van Suy en een omhaal van Vergauwen (ingevallen voor Potithai) werden niet gekadreerd. De beste kans was nog voor Jay Dahi op slag van rust. Hij bracht een lange bal aan de tweede paal perfect in een tijd laag voor doel, maar Vergauwen kwam net een paar centimeters te kort om binnen te glijden.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Beveren een ferme mokerslag te verwerken. Debutant Mats Oostvogels zag zijn jeugdig enthousiasme bestraft worden met een tweede gele kaart voor een duwfout. Beveren moest zo met tien verder, maar kroop allerminst in zijn schulp. Integendeel, het begon plots een versnelling hoger te spelen. Afstandsschoten leverden nog niks op, net als enkele hoekschoppen maar een kwartier voor tijd was het toch raak: een knal van Vergauwen werd in eerste instantie uit doel gehaald maar invaller Tom Van Britsom scoorde bij quasi zijn eerste balcontact in de rebound. Beveren kwam nadien nog weinig in de problemen, zeker toen Van De Velde nog, enigszins overdreven, rood kreeg voor een late tackle.

Een eerste zege voor Beveren in Tweede Provinciale en dat ondanks de vele verschuivingen die coach Van Rumst moest doorvoeren voor en tijdens de match. De afwezigheidslijst was na affluiten met het oog op volgende zaterdag gevuld met maar liefst 13 namen, waarvan er hopelijk deze week enkelen van kunnen worden heropgevist. Als onze leeuwen dezelfde mentaliteit voor de dag leggen in en tegen Vrasene, dan zit er wel een stunt in tegen de troepen van trainer Bert Cluytens. Allen op post zaterdag om 19u30!

ScheidsrechterGunther Snels
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Michiel Noeninckx (2), Michiel Weyn (3), Yves Meirsman (4), Stef Suy (6), Mats Oostvogels (8), Djédjé Prince Dahi (9), Jef Maes (10), Nick Pieters (11), Jimmy Potithai (12), Diego Van Rumst (17)
FCJ Schoonaarde Grisha Bracke (1), Pieter Elinckx (2), Jochen Claus (3), Wouter Van De Velde (5), Maxim Stevens (6), Bjorn Van Den Bremt (7), Kenneth De Saedelaere (8), Joachim De Block (9), Simon De Muyter (10), Gert De Smet (11), Carl Van Riet (14)
Vervangingen 19' Jochen Vergauwen (in), 19' Jimmy Potithai (uit), 29' Kenneth De Saedelaere (uit), 29' Bjorn De Bruycker (in), 63' Robin Daelman (in), 63' Simon De Muyter (uit), 72' Ricky Collewaert (in), 72' Gert De Smet (uit), 73' Tom Van Britsom (in), 73' Djédjé Prince Dahi (uit), 82' Jonas Blommaert (in), 82' Yves Meirsman (uit)
Gele kaarten 47' Pieter Elinckx, 75' Jochen Vergauwen
Rode kaarten 53' Mats Oostvogels, 82' Wouter Van De Velde
Doelpunten 76' Tom Van Britsom (1-0)
8126
TK Meldert
0
2829
KJV Kruibeke
1
4174
KFC Heikant Zele
3
5861
Eendracht Buggenhout
2
4262
VC Sint-Gillis
2
7166
SK Grembergen
4
7326
SV Zaffelare
2
2637
K Sparta Waasmunster
3
7187
SKL Doorslaar
2
9524
HRS Haasdonk
1
2990
KFC Moerbeke
0
6258
KFCH Sinaai
3
2794
KSVE Bazel
2
3623
KFC Vrasene
3
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama