3623
KFC Vrasene
1
9577
YB SK Beveren
2
2de prov. C
#3
16/09/2017
19:30
Article 01 800x500 vrasene

YB SK Beveren won afgelopen zaterdag de derby op KFC Vrasene en nestelt zich zo stevig in de subtop van Tweede Provinciale.

Voor het eerst sinds haar oprichting mocht YB SK Beveren op bezoek gaan in het Braderickstadion van KFC Vrasene, al jaren een vaste waarde in de hoogste regionen van het klassement in Tweede Provinciale. Trainer Albert Cluytens, goed voor 191 competitiewedstrijden, een landstitel en een bekerzege voor KSK Beveren én een van de meest succesvolle spelers die ooit op de Freethiel rondliep, begon al aan zijn zevende seizoen op rij bij de club van voorzitter Leon Nijs. KFC Vrasene gaat dan ook al jaren prat op zijn uitstekende organisatie én thuisreputatie.

Bij Beveren heel wat kopzorgen: pas enkele uren voor aftrap kreeg trainer Van Rumst groen licht van enkele lichtgeblesseerde spelers zodat hij alsnog zijn selectie kon vervolledigen. Het hoogtepunt van de blessures lijkt intussen wel bereikt en we verwachten in de komende weken dan ook heel wat terugkerende leeuwen.

Een gewond dier kan erg gevaarlijk zijn, zo luidt het spreekwoord, en dat bleek niet anders op Vrasene. Onder aanvoering van een luidruchtig en sterk vertegenwoordigd supporterslegioen liet Beveren zich van haar beste kant zien. Het speelde geconcentreerd, met volle overgave en verdiende zeker in de eerste helft de voorsprong. Het aanvallende trio Dahi-Vergauwen-Pieters vond elkaar en bracht chaos in de nochtans stevige Vraseneverdediging. Dahi dribbelde drie man naar huis, maar vergat af te drukken. Dat deed Timmy Schippers wel, maar zijn knal met links zoefde naast. Het enige doelpunt voor de pauze kwam er via Nick Pieters, die na een een-twee met Dahi alleen voor doelman Bettens kwam en bijzonder koel afwerkte. Het legioen in extase, maar nog een lange weg te gaan. Aan de overkant was het vooral opletten voor een bijzonder bedrijvige en technisch geniale Samir Cheikh die quasi alle aanvallende impulsen op gang zette bij de thuisclub. Vertenten onderscheidde zich, toen hij een gekruist schot uit de winkelhaak ranselde en even later op de goede plek stond om een poging vanbinnen de kleine rechthoek te stuiten. De beste kans voor de pauze was echter nog voor Beveren toen Timmy Schippers pas in allerlaatste instantie zijn poging zag afgeblokt worden.

De tweede helft beloofde een stormoffensief van Vrasene op te leveren. En ja, Beveren kreeg het moeilijk: het plooide, maar leek nooit te zullen breken. Een collectieve glansprestatie van gans het team, niet in het minst van onze defensie. Beveren richtte zich intussen volop op counteren en kwam een paar keer erg gevaarlijk uit de hoek. Tien minuten voor tijd bracht dat de genadeslag voor Vrasene. De snelle Beverse beentjes vertrokken weer richting doel, Jay Dahi zag Vergauwen vrijstaan en die poeierde het leer vanop een tiental meter onhoudbaar in doel. Een schitterend moment voor onze club en voor de doelpuntenmaker zelf die zo zijn ex-club nekte. Toch werd het nog erg warm voor Beveren. In minuut 88 scoorde Yentl Van De Velde, voormalig doelpuntenmaker van Avanti Stekene, randje buitenspel de aansluitingstreffer. Vijf dolle minuten volgden, Vertenten moest nog een paar keer in actie komen, maar had gewoonweg geen zin in een tweede tegendoelpunt.

Door deze zege komen onze leeuwen nu op een gedeelde vijfde plaats in het klassement te staan, op drie punten van leider Kruibeke. Volgende week ontvangen we thuis Sint-Gillis op zondag om 16u. Dat wordt in ieder geval een bijzonder boeiend duel tussen twee clubs die vorig seizoen tot de laatste speeldag vochten voor de titel in Derde Provinciale. De club uit Dendermonde pakte afgelopen weekend zijn eerste zege tegen Eendracht Bazel.

ScheidsrechterFrederik Daenens
KFC Vrasene Frederik Bettens (1), Bart Heyrman (2), Stijn Tachelet (3), Jonas De Breucker (4), Killian Vereecken (5), Steven Van De Vyver (6), David Verschueren (7), Toon De Rop (8), Yentl Van De Velde (9), Samir Cheikh (10), Nick De Smit (11)
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Michiel Noeninckx (2), Michiel Weyn (3), Yves Meirsman (4), Stef Suy (6), Jochen Vergauwen (7), Djédjé Prince Dahi (9), Jef Maes (10), Nick Pieters (11), Timmy Schippers (17), Diego Van Rumst (77)
Vervangingen 60' Melino Olivini (in), 60' Timmy Schippers (uit), 63' Dante Meul (in), 63' Bart Heyrman (uit), 80' Mouhamadou Tew (in), 80' Steven Van De Vyver (uit), 85' Jochen Vergauwen (uit), 85' Jonas Blommaert (in), 93' Jef Maes (uit), 93' Tom Van Britsom (in)
Gele kaarten 43' Jef Maes, 51' Stef Suy, 62' Nick De Smit, 72' Melino Olivini, 83' Michiel Noeninckx
Rode kaarten
Doelpunten 21' Nick Pieters (0-1) , 80' Jochen Vergauwen (0-2) , 88' Yentl Van De Velde (1-2)
2637
K Sparta Waasmunster
7
4174
KFC Heikant Zele
1
9524
HRS Haasdonk
4
7326
SV Zaffelare
1
8102
FCJ Schoonaarde
0
7187
SKL Doorslaar
1
4262
VC Sint-Gillis
1
2794
KSVE Bazel
0
5861
Eendracht Buggenhout
0
8126
TK Meldert
3
2829
KJV Kruibeke
3
2990
KFC Moerbeke
0
7166
SK Grembergen
1
6258
KFCH Sinaai
2
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama