9577
YB SK Beveren
1
4262
VC Sint-Gillis
1
2de prov. C
#4
24/09/2017
16:00
Article 01 800x450 sint gillis

Afgelopen zondag verloor Beveren twee punten in een rechtstreeks duel met mede-promovendus KV Sint-Gillis uit Dendermonde.

Mede-promovendus, dat is eigenlijk niet de juiste term: Sint-Gillis strandde vorig seizoen op een punt van Beveren in Derde Provinciale, verloor reeds in de eerste ronde van de nacompetitie en toverde vervolgens een wit konijn uit de hoed door te fusioneren met Lebeke-Aalst en veroverde zo alsnog een ticket voor de hogere reeks. De nieuwe fusieclub ging verder met de spelers van KVSG vorig seizoen, inclusief prijsschutter Niels Cassiman (goed voor 27 goals in 23 matchen in Derde Provinciale). Bij Beveren keerde Mats Oostvogels opnieuw terug in de basis na zijn schorsing. Ook Melino Olivini en Tom Van Britsom startten voor de eerste maal dit seizoen in de basis. Diego Van Rumst (ziekte) en Timmy Schippers (lichte blessure) bleven uit de selectie, terwijl smaakmaker Jay Dahi op de bank diende te beginnen na een administratief probleem in de aanloop naar de match.

Beveren kwam reeds na vijf minuten op voorsprong en dat op een geweldig knappe wijze. Jef Maes, al een gans seizoen in topvorm, kreeg de bal op het middenveld, dribbelde enkele bezoekers voorbij, zocht de een-twee en haalde vervolgens verschroeiend uit van buiten de zestien. Doelman De Dyn zweefde nog naar de winkelhaak, maar kon absoluut niks doen tegen de pegel die via de laat in doel belandde. Het was het absolute hoogtepunt uit een eerste helft waarin Beveren rustig controleerde en Sint-Gillis amper voor tegengevaar zorgde, al moest Vertenten zich wel een keer danig reppen na een aarzeling in de verdediging. De beste kans was voor Jochen Vergauwen die zijn snelheid ten volle benutte in een knappe rush maar oog in oog met de doelman net naast besloot. De eerste helft werd afgesloten met een smerige overtreding op Melino Olivini, die geblesseerd het veld diende te verlaten. Een fout die niet op een voetbalveld thuishoort en veel te licht bestraft werd met slechts een gele kaart.

Beveren kwam vastberaden de kleedkamer uit en ging op zoek naar de veilige 2-0. Om een of andere bizarre reden kwam die er niet. 20 minuten voor tijd kreeg SKB het deksel op de neus: een lichte haakfout werd bestraft met een penalty die keurig werd omgezet door Cassiman. De thuisploeg bleef ook daarna naarstig op zoek gaan naar alsnog een winnend doelpunt. Vergauwen bleef een gesel voor de defensie maar kreeg het leer niet in doel. De ingevallen Jay Dahi zag zijn poging van de lijn gered worden. Kopballen van Stef Suy op hoekschop werden niet gekadreerd. Het gebrek aan efficiëntie brak onze leeuwen dan ook zuur op.

Wie niet scoort zal niet winnen: dat geldt van eerste klasse tot vierde provinciale en ook voor Beveren is dat niet anders. Desondanks konden de fans tevreden zijn met het geleverde spel. Een gelijkaardige prestatie komende zondag op Bazel zal zonder twijfel opnieuw voor chaos zorgen in de defensie van de tegenpartij. Hopelijk dit keer wel met doelpunten tot gevolg …

ScheidsrechterJohan Heerwegh
YB SK Beveren Jan Vertenten (1), Michiel Noeninckx (2), Yves Meirsman (4), Michiel Weyn (5), Stef Suy (6), Jochen Vergauwen (7), Melino Olivini (8), Jef Maes (10), Nick Pieters (11), Mats Oostvogels (12), Tom Van Britsom (14)
VC Sint-Gillis Kevin De Dyn (1), Simon Zaman (2), Ferre Keppens (3), Frederik De Winne (4), Delano Van Houts (5), Gert-Jan De Kegel (6), Christof Smekens (10), Jean Ahorukomeye (11), Niels Cassiman (13), Bruno Merckx (14), Jappe Kesteleyn (15)
Vervangingen 44' Melino Olivini (uit), 44' Djédjé Prince Dahi (in), 65' Thomas De Meester (in), 65' Frederik De Winne (uit), 75' Jimmy Potithai (in), 75' Tom Van Britsom (uit), 75' Matthias Aeyels (in), 75' Gert-Jan De Kegel (uit), 80' Jean Ahorukomeye (uit), 80' Cedric Van Opstal (in)
Gele kaarten 41' Bruno Merckx, 42' Melino Olivini, 71' Yves Meirsman, 75' Jappe Kesteleyn
Rode kaarten
Doelpunten 5' Jef Maes (1-0) , 67' Niels Cassiman (1-1)
6258
KFCH Sinaai
1
2829
KJV Kruibeke
1
7326
SV Zaffelare
0
8102
FCJ Schoonaarde
5
8126
TK Meldert
1
2637
K Sparta Waasmunster
3
2794
KSVE Bazel
2
7166
SK Grembergen
1
4174
KFC Heikant Zele
2
9524
HRS Haasdonk
3
2990
KFC Moerbeke
1
5861
Eendracht Buggenhout
0
7187
SKL Doorslaar
2
3623
KFC Vrasene
1
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama